A környék legújabb, terasszal rendelkező prémium-delikátboltjának komoly törzsvendégbázist jósolunk.

A II. kerületi Gábor Áron utca és Törökvész út találkozásánál lévő körforgalom szeptember végén egy prémiumdelikáttal bővült, ahol az igényesen kialakított teraszra kiülve nemcsak világos és sötét pörkölésű kávék közül választhatunk, hanem tálakat, szendvicseket is kérhetünk a bolt kínálatából akár egy pohár jéghideg prosecco mellé. Autóval érkezve a környező utcákat vagy a körülbelül 80 méterre lévő Rózsakert Bevásárlóközpont parkolóját tudjuk igénybe venni. 

Már terveztük egy ideje, hogy benézünk a Fernandóba, ami egy esős nap derengő fényű délutánján végül be is következett. A bolt pici, de remek az atmoszféra, és őszinte vendégszeretettel fogadják az embert. Főként mediterrán és magyar prémium-alapanyagok, -készítmények elérhető áron, amin azt értjük, hogy hasonló szintű kínálattal ennél azért magasabb árszínvonalon találkozhatunk a Rózsadomb környékén. A friss sós és édes pékárut Szabi a Pék szállítja, a tejtermékek a bajorországi Berchtesgadenből, a húskészítmények, a sajtok Olaszországból és Spanyolországból érkeznek, de van magyar füstölt marhapárizsi, tepertőkrém, görög padlizsánkrém és olívabogyó, valamint prémium-olívaolajok a pomázi Igazioliva kereskedésből.

Szűk, de izgalmas bor- és tradicionális pezsgőválaszték (proseccókkal, cavákkal, champagne-okkal), ginek, tonikok, Passion Mama bioüdítők, felső kategóriás Torres chipsek, dobozolt alaplevek, szarvasgombás mortadella, magyar kistermelői paradicsomkészítmények és Heiszler Olivér üvegbe töltött finomságai, köztük a KÓPÉK Műhely fűszeres ketchupjével – ha csak néhányat emelünk ki a széles minőségi kínálatból.

A széles és változatos kínálat önmagáért beszél, és ha egy-két tétel árcédulájánál elsőre többen mégis felvonnák kissé a szemöldöküket, jusson eszükbe, hogy ezt a minőséget a kereskedőnek is meg kell fizetnie, és a Fernando jól láthatóan nem dolgozik óriási haszonkulccsal. Hamarosan jönnek kintre a hőgombák is, így ha erre járunk, ugorjunk be körbenézni, szendvicsezni, kóstolgatni vagy kávézni egyet. Bőven elfér a környéken a kis deli, aminek egyre növekvő törzsvendégbázist jósolunk.

Címkék

Elérhetőségek

Fernando Deli 1026 Budapest, Gábor Áron utca 82. Facebook-oldal