Játszóvár, esőbeálló és pad-asztal-garnitúrák várják a kirándulókat és a kikapcsolódásra vágyó családokat a Budai-hegység egyik klasszikus erdei tisztásán.

A Budakeszihez közeli, egyhektáros Szilfa-tisztás közkedvelt családi kirándulóhely, ahonnan remek kilátás is nyílik a János-hegyre és az Erzsébet-kilátóra. A nagy látogatottsággal együtt járt az is, hogy a tisztáson lévő, több évtizeddel ezelőtt kialakított infrastruktúra mára már elhasználódott.

A Pilisi Parkerdő ezért megkezdte a Szilfa-tisztás megújítását, hogy a kirándulók és a természetjárók a tisztás egyedi hangulatát is megőrző körülmények között pihenhessenek. Mivel a kirándulóhelyet – amelytől sétatávolságra van a Budakeszi Vadaspark is – nagy számban látogatják családok, a fejlesztés egyik fő eleme a gyerekek számára épült új játszóvár, amely biztonságos és izgalmas játszóhelyet kínál a gyerekeknek. A szülők, a túrázók és az erdei sétájukon itt megpihenők pedig új padokat, asztalokat és – tekintettel a Pilisi Parkerdő erdőterületein egyre több kerékpárosra – bringatárolókat is találnak az erdei tisztáson.

Címkék