Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró

Egy szuper nápolyi pizzéria a Bartók Béla út kevésbé felkapott részén – Tasty Pizzéria

A nyári nápolyipizzateszt-dömpingünk után pici szünetet tartva már éppen kezdtek elvonási tüneteink lenni, ezért kapóra jött az olvasók figyelemfelhívó jelzése, így sikerült beleszaladnunk az utóbbi fél év top 10 kóstolási élményébe. A Tastyt mindenkinek melegen ajánljuk!

A Bartók Béla útnak, úgy tűnik, végre nem csak a Móricz és a Gellért tér közötti szakasza kezd felkapottá válni. Olvasóink régóta bombáznak minket leveleikkel, hogyhogy nem írtunk még a Karolina út környékén található Tasty pizzázóról, amikor az az egyik legnagyobb dobás az utóbbi időben street food fronton a fővárosban. A nápolyi pizza szívügyünk, ezért titokban elmentünk megkóstolni, mert ilyen pizzát azért a helyszínen kell tesztelni (ahogy amúgy minden mást is!), nem pedig dobozból. Azt már előzetesen elárulhatjuk: nem csalódtunk.

Már a 49-esről ki lehet szúrni a parányi helyet, mivel ott világít a sok szürke lakóház szoknyáján fehéren, tisztán és újszerűen, kifejezetten üde színfoltja így a közeli vasúti híd fedte Tétényi út forgalmas kereszteződésének. A nyári nápolyipizzateszt-dömpingünk után pici szünetet tartva már éppen kezdtek elvonási tüneteink lenni, ezért kapóra jött az olvasók figyelemfelhívó jelzése. Érkezésünket délután egyre időzítettük. Kétszer is megnéztük, hogy jó helyen járunk-e, mert – igaz, kissé hűvös volt – üres volt a terasz, de aztán rájöttünk, hogy nem tévesztettük el a címet: az ételfutárok három és fél percenként adták egymásnak a kilincset.

Kárász Réka és férje, Kárász Ervin a Covid alatt hozták meg a döntést, hogy belevágnak a vállalkozói létbe. Itt most közel sem az a sztori, hogy kiégett bankárok vagy hobbit kereső értelmiségiek kezdenek pizzát vagy kenyeret sütni, ugyanis mindketten a vendéglátásból érkeztek a vendéglátásba

Ervin ráadásul komoly helyeken volt séf, a világjárvány okozta és a szakmát sújtó kiszolgáltatottság érzése azonban megadta a végső lökést a saját lábra állás felé, és a feleségével elhatározták, hogy innentől maguknak dolgoznak, és történhet bármi, a házhoz szállítást nem lehet betiltani. Így jött a pizza és – kezdetekben – a hortobágyi Angus burger.

Az élet azonban úgy hozta, hogy a környék – és szinte egész Buda – már a nyitást követő napokban rákapott a Tasty ízeire, és az elképesztő forgalom miatt egyszerűen „le kellett vágni az egyik karjukat” és – legalábbis átmenetileg – el kellett engedni a burgert, mert nem tudták minőségben lekövetni a rengeteg rendelést. Nem vicc, a tesztelés után bemutatkoztunk, de konkrétan beszélgetni sem volt lehetőség a folyamatosan befutó rendelések miatt, ezért késő délután – a roham végeztével – telefonon tudtuk feltenni a kérdéseinket. Megtudtuk, amit sejtettünk: minimális élesztő, 72 órás kelesztés, 60–90 másodperc sülési idő, Olaszországból érkező prémium-alapanyagok és egyedileg átalakított elektromos kemence, hogy bírja az 500 fok feletti hőmérsékletet is.

Mindezzel együtt a Tasty nem egy tradicionális olasz étterem, és bár elsőre furán hangozhat, de ezt az előnyeihez sorolnánk! Igazi nápolyi pizzákat kapunk tényleg kiemelkedő minőségben, de itt jól érezhetően közel sem egy harcias edukáció lebeg Rékáék szeme előtt, hanem egyszerűen abban hisznek, hogy mivel Magyarországon vagyunk, sok embernek a jobban megpakolt pizzákra van nagyobb igénye. És hát miért ne kaphatnák meg?! 

Itt persze nem az ananászra gondolnak, de a szezonokhoz igazítva állandóan van gourmet-pizza-ajánlat is, olyan szereplőkkel, mint a tartufo e zucca (sütőtökkrém, mozzarella, marinált sütőtökcarpaccio, gorgonzola, rukkola, pármai sonka, pirított tökmag, extraszűz szarvasgombaolaj – 2990 forint) vagy akár a pesto (bazsalikompesto, mozzarella, friss minimozzarella, szárított paradicsom, pisztácia – 2990 forint). Emellett széles választék a margheritától (1990 forint) a parmáig (2690 forint)

A top 10 kóstolási élményünk között van a Tasty, és ahogy írtuk, melegen ajánljuk, ezért – nápolyi pizza lévén – mindenkinek azt javasoljuk, hogy menjen el és a helyszínen kóstolja meg; de ebben az esetben azt is mondjuk, ha másképp nem megy, akkor rendelje házhoz. Mi pedig letagadjuk, hogy ilyet valaha leírtunk...

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Neked ajánlott

A