Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / éjszakai élet

szerkesztés

Lebontják az épületet, amelyben az egykori Wichmann kocsma volt: szálloda kerül a helyére

Szerzők

  • We Love Budapest

2021. 01. 06. 9:29

2 éve nyáron zárt be végleg a bulinegyed kultikus kocsmája, a Wichmann, mely már akkor is ismert volt, mikor még kongott a Király utca. Most érkezett hír szerint nemsokára az épületet is elbontják.

A bezárt kocsma helyére 2019 őszén a Moto Pizza költözött, de a Falanszter Blog szerint az épületet rövidesen lebontják, és szállodát építenek a helyére. A blog szerint az egykori kocsma helyén lévő épület szomszédai is bontásra várnak, ugyanis az Király utcára néző 23., 25., 27. és 29. számú házak helyére épül az ötemeletes szálloda.

Fotó: We Love Budapest

Az évtizedekig kultikus kocsmának helyet adó épületért azért is kár lenne, mert a Kazinczy utca 55. alatt álló házban született meg a 19. században a magyar kártya is. 

Frissítés: mind a Márványmenyasszony, mind a Wichmann kocsmának helyet adó épületek lebontása miatt tiltakozási hullám ütötte fel a fejét a közösségi médiában, ami egészen a kormányzati szintig elhallatszott. A kulturális örökség védelméért felelős Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely bejelentést tett: azonnali hatállyal elrendelte a Márványmenyasszony étterem épületeinek, valamint a Wichmann-kocsma esetében a műemléki védettségi eljárás megindítását. Vagyi nagyon úgy fest, az épületek megmenekülnek. 

Hasonló tartalmak

Admin mode