2 éve nyáron zárt be végleg a bulinegyed kultikus kocsmája, a Wichmann, mely már akkor is ismert volt, mikor még kongott a Király utca. Most érkezett hír szerint nemsokára az épületet is elbontják.

A bezárt kocsma helyére 2019 őszén a Moto Pizza költözött, de a Falanszter Blog szerint az épületet rövidesen lebontják, és szállodát építenek a helyére. A blog szerint az egykori kocsma helyén lévő épület szomszédai is bontásra várnak, ugyanis az Király utcára néző 23., 25., 27. és 29. számú házak helyére épül az ötemeletes szálloda.

Az évtizedekig kultikus kocsmának helyet adó épületért azért is kár lenne, mert a Kazinczy utca 55. alatt álló házban született meg a 19. században a magyar kártya is. 

Frissítés: mind a Márványmenyasszony, mind a Wichmann kocsmának helyet adó épületek lebontása miatt tiltakozási hullám ütötte fel a fejét a közösségi médiában, ami egészen a kormányzati szintig elhallatszott. A kulturális örökség védelméért felelős Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely bejelentést tett: azonnali hatállyal elrendelte a Márványmenyasszony étterem épületeinek, valamint a Wichmann-kocsma esetében a műemléki védettségi eljárás megindítását. Vagyi nagyon úgy fest, az épületek megmenekülnek. 

Címkék