A világon is egyedülálló kezdeményezéssel állt elő az Óbudai Danubia Zenekar: az Út a zenéhez nevet viselő honlapon egy egyszerű regisztrációt követően különféle hangulatokhoz igazítva hallgathatsz komolyzenét, az egyes darabokat pedig maga a zenekar adja elő.

Az ÓDZ célja egyfelől az, hogy megszerettesse az emberrel a komolyzenét, vagy ha már szereti, akkor elmélyítse benne az érzést. Másfelől pedig a zenekar népszerűségét és ismertségét is növeli az új platform, ami ebben a koncertek és fellépések nélküli időszakban kimondottan jól jöhet. A Út a zenéhez nevet viselő oldalra egyébként kifejezetten jó ránézni: fiatalos, lendületes és áttekinthető. Egyszóval nemcsak a fülnek lesz jó az élmény, hanem a szemnek is, a léleknek meg mindkét esetben. 

A remek kezdeményezés mellé odaállt pár olyan híresség is, akiknek a zene különösen fontos szerepet játszik az életében. Péterfy Boriról persze ezt mindenki tudja, hisz a színésznő énekesnőként is aktív. De Janklovics Péter stand up komikusról, Karácsonyi Kata sakkozóról, Balatoni József tanárról vagy Hámori Gabriella színésznőről kevesen tudják, milyen sokat jelent számukra a zene. Az Út a zenéhez oldalt népszerűsítendő, videó is készült velük, amiben megosztják a zenével kapcsolatos személyes gondolataikat.

Az Út a zenéhez oldalon különböző hangulatokhoz rendelt komolyzenei darabokat hallgathatunk, a merítés mind a zeneművek, mind a hangulatok terén kimondottan mély és bőséges. A platform jelen pillanatban ingyen használható, mindössze egy egyszerű regisztráció szükséges hozzá. Miközben önkéntes alapon lehet már most is támogatni az oldalt és a zenekart, a 2020 decemberében indult Út a zenéhez nyár közepétől szintet ugrik, és fizetőssé válik – bár elég alacsony marad a havi díj, ebben nem követi a filmes platformokat. Nem beszélve arról, hogy míg a filmes felületek esetében csupán egy hónapos próbaidőszak van, itt fél év. Jó zenehallgatást!

Címkék

Elérhetőségek