Bréking / látnivalók és kultúra

szerkesztés

Megszűnhet az Urbface.com, támogatókat keresnek

Szerzők

  • We Love Budapest

2021. 01. 19. 13:11

A honlap igazi kincsesbánya azoknak, akik a várostörténet, az építészet, az urbanisztika iránt érdeklődnek. Eddig teljesen ingyen működött, de a pénzhiány mostanra a pandémia miatt tarthatatlan lett.

A Falanszter bloghoz tartozó, 2012-ben alapított oldal elvileg 2021. március 13-án szűnik meg, hacsak nem történik csoda. A budapesti házak építéstörténetét, egykori lakóinak kultúr- és bulvártörténetét és sok más érdekességet feldolgozó portálnak nagy hasznát vették az idegenvezetők, az építészek, a statikusok, a történészek és az újságírók.

„Ezeket az információkat és történeteket mi sok-sok levéltári kutatás után osztottuk meg veletek eddig teljesen ingyen, de mint látjátok, pénzhiány miatt már nemcsak a további, közel 7000 feldolgozott épület publikálására sincsen pénzünk, hanem a most elérhető 1478 ház »digitális fenntartására« se. Komoly összegekbe kerül ugyanis a kutatás, az arra rászánt idő, az archív fotók megvásárlása. A legkisebb tétel a szerver és a domain nevek fenntartása, ám a pandémia miatt a bevételeink is elapadtak.”

A csapatnak havonta legalább 400 ezer forintra lenne szüksége a további működéshez, amihez a Patreon oldalon gyűjt anyagi támogatást.

Hasonló tartalmak

Admin mode