A Múzsában egy délutánra úgy érezhetjük magunkat, mintha az angol királyi családnál lennénk vendégségben, és épp Erzsébet királynővel vagy Katalin hercegnével teázgatnánk, csak a palota éppenséggel nem a Buckingham, hanem a Gresham. Ez persze senki kedvét ne szegje, mert Budapest egyik legszebb szecessziós épületében lehetünk, ahol a türkizkék mozaikok, a színes üvegablakok és az 1900-as évek eleganciáját idéző hangulat biztosan kárpótol mindenért.

Ha úgy döntünk, hogy valamelyik őszi hétvégén kirándulás és séta helyett inkább az eleganciának és a század eleji életérzésnek szenteljük a napunkat, akkor egy délutánt mindenképpen szánjunk a Herendi Teadélutánra a Múzsában, ahol a teát és a desszertkülönlegességeket is kézzel festett herendi porcelánkészletben kínálják. Sőt, ezeket a porcelánokat sehol máshol nem találjuk meg, mert az új kollekciót kifejezetten a Múzsa számára tervezték a herendi művészek. Az új porcelánkészlet motívumai a Gresham-palota kék mozaikját idézik, de ott van rajta a Royal Gardenből jól ismert virágmotívum, amit a távol-keleti hatás tesz még izgalmasabbá.

A Gresham Ambiance pikkelyeit szegélyező aranykártus egyébként pont olyan, mint a palota főbejáratának kovácsoltvas mintázata, nem mellesleg 18 karátos folyékony arany. A herendi porcelánokat egyébként háromszor égetik ki, a festékek pedig üveg- és fém-oxid-őrleményből készülnek. Habár az angol királynőt sajnos nélkülöznünk kell a hétvégi teadélutánon, de ha belefeledkezünk a hangulatos élő zenébe, akkor ha nem is pont nála, de minimum a budapesti aranykorban érezhetjük magunkat. 

Címkék