Immár 5. alkalommal élvezhetjük a legjobb söröket a belváros szívében, ugyanis augusztus 31. és szeptember 5. között, 6 napon keresztül vár minket a Belvárosi Sörfesztivál. A legnagyobb üzemektől a gerillasörfőzdékig kitelepül a budapesti sörösélet színe-java, a malátás nedűket pedig szuper street foodokkal kísérhetjük majd.

Augusztus legvégén, a Belvárosi Sörfesztiválon méltó búcsút vehetünk a nyártól, a Szabadság tér igazi sörös kánaánná változik, megtelik food truckokkal, remek hangulattal és sörkedvelő közönséggel. A rendezvény oltási igazolvány nélkül látogatható, és ahogy eddig is megszokhattuk a belépés ingyenes, azonban a sörkínálatot egyedi fesztiválpohár megvásárlásával tudjuk megkóstolni.

A korábbi évek jól bevált tematikája alapján a kiállítók között idén is megtalálhatók lesznek a legnagyobb sörgyárak, mint a Dreher és a Carlsberg, a kiemelkedő importőrök, továbbá a magyar kézművessörfőzdék legjava. Jó pár gerillasörfőzde is bemutatkozik, illetve kitelepülnek a legjobb belvárosi kraftsör-pubok.

A rendezvényen több mint 250 sörkülönlegességgel, köztük rengeteg újdonsággal találkozhatunk, sőt olyan tételeket is megismerhetünk, melyeket a sörfesztiválon mutatnak be először. A FIRST Craft Beer két söre is itt debütál: a vadonatúj Citra New England IPA-t és a FIRST első savanyú sörét is megkóstolhatjuk majd, mely igazi ízbombának ígérkezik brutálisan sok málnával.  Streetfood-fronton is elég bomba lesz a kínálat: a Zabáljcsak BBQ, a Nemo, a CheChe, a Pizz’Burger és sokan mások garantálják, hogy ne maradjunk éhen. Sőt, a sörkedvelők mellett idén is gondoltak a szervezők a boros barátokra, így kitelepül a DiVino is.

A Sörfesztiválon biztonságban, szabadtéri helyszínenszeparáltan, a szabad levegőn fogyaszthatjuk el jéghideg kraft sörünket. Élő koncertekre a járványügyi korlátozások miatt most nem lesz lehetőség, azonban az aláfestő zenének köszönhetően garantált a remek hangulat. A fesztivál területén több helyen pohármosó pontokat találunk majd, így higiénikusabb és profibb a kóstolás, hiszen két sör között elmoshatjuk poharunkat.

A rendezvény védettségi igazolás és belépési korlátozás nélkül, szabadon látogatható. További információkat a Belvárosi Sörfesztivál Facebook-eventjében találtok.

Címkék