A nyár egyik slágeritala évek óta a gin-tonik, ami nem véletlen, hiszen a kesernyés, borókás, citrusos frissítő jeges italnál nincs is jobb egy forró nyári napon. Az ital hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évek során, amit mi sem mutat jobban, mint hogy a Ginshopban közel 400 fajta gin, 90-féle kraft tonik, rengeteg ginfűszer és praktikus kellék közül válogathatunk. A kínálatban ráadásul sokféle magyar gint is találunk, többek között a Ginshop saját fejlesztésű, Historia névre keresztelt italát, melyet Budapest inspirált.

A gin-tonik sosem volt ismeretlen ital, de pár éve nemcsak a bárok és a szórakozóhelyek kínálatába robbant be bombaként, de a baráti összejövetelek, randik, kerti partik és házibulik egyik legnépszerűbb itala is lett. A titka csupán annyi, hogy egyszerű elkészíteni, de sokszínűen variálható ízvilága mindenki számára tartogat meglepetéseket. Nem véletlen, hogy a Ginshopban is több száz különböző gin és tonik sorakozik a polcokon, melyekben egy közös vonás van: a gin fő alkotóeleme a borókabogyó, a toniknál pedig a kinin kesernyés íze adja meg az alaphangot. A Ginshopban válogathatunk az original ginek közül, melyeket a ginmesterek több száz éves tudással a birtokukban készítenek, de ízesített ginből is óriási a választék.

Vétek lenne kihagyni például az epres vagy a bodzás gint, de választhatunk a citrusos vagy fűszeres ízek közül is. 

Vétek lenne kihagyni például az epres vagy a bodzás gint, de választhatunk a citrusos vagy fűszeres ízek közül is. 

Ha kísérletező kedvűek vagyunk, akkor pedig olyan extravagánsabb italok várnak ránk, mint az aloés vagy a levendulafűszeres gin. A tonikok között is megtaláljuk az original termékeket, de itt is kísérletezhetünk különböző ízesítésekkel, legyen szó cseresznyéről, hibiszkuszról, rebarbaráról vagy sós grapefruitról. A gin-tonikot különböző fűszerekkel is feldobhatjuk, és az se mindegy, milyen pohárban szolgáljuk fel – ezeket mind beszerezhetjük a Ginshopból. Sőt csináld magad szettek közül is válogathatunk, és elkészíthetjük saját, egyedileg fűszerezett italkülönlegességünket.

A Ginshopban természetesen a hazai ginek is a polcokon sorakoznak, ugyanis a magyar ginkészítők világszerte ismertek. A Ginshop ráadásul elkészítette saját, Historia névre keresztelt italát, melynek egyik fő inspirációja maga Budapest, alkotója pedig a hazai bartenderszakmában jól ismert Morafcsik Péter volt. Péter számára a város egyszerre az őrületes bulik, az izgalommal teli randik és a történelmi vagy épp a személyes históriák helyszíne. A gin így nemcsak Budapest előtt tiszteleg, hanem Péter legkedvesebb budapesti emlékeit is egy palackba sűríti. Legyen szó romantikus vacsoráról, baráti összejövetelről vagy nap végi lazulásról, a legújabb hazai gin minden alkalomhoz inspirációt ad.

Címkék

Elérhetőségek

Ginshop 1093 Budapest, Közraktár utca 10. Facebook-oldal Weboldal