Az elmúlt években átfogó fejlesztés zajlott a Pilisi Parkerdőnél, új kilátók, menedékházak és pihenőhelyek épültek ki, a régieket pedig felújították. A turisztikai beruházások után most a kirándulóhelyeket összekötő és a Budapest környéki erdőket átszövő, közel ezer kilométer hosszú turistaút-hálózat pihenőit és parkerdei berendezéseit is megújítják.

A Pilisi Parkerdő az ország legnagyobb ökoturisztikai infrastruktúráját kezeli, az elmúlt években pedig folyamatosan újította meg a leglátogatottabb kirándulóhelyeit a természetjárók civil szervezeteivel, valamint a Magyar Természetjáró Szövetséggel közösen. Az erdei pihenőhelyek, menedékházak és kilátók építése, megújítása után a közeljövőben ezer kilométernyi turistaút-hálózat pihenőit és parkerdei berendezéseit újítják fel. 

„1000 új pad-asztal garnitúra, 100 tűzrakóhely és 32 helyen a kerékpárosokat kiszolgáló létesítmények várják a Gerecsében, a Visegrádi-hegységben, a Pilisben, valamint a Gödöllői-dombságban akár gyalogosan, akár kerékpárral kirándulókat"
– írja a Pilisi Parkerdő közleményében. 

Esőbeállók, padok és asztalok, tűzrakó- és pihenőhelyek újulnak meg, ráadásul a megszokott félrönkökből álló eszközök mellett teljesen új arculatú, modern és könnyen fenntartható berendezésekkel is találkozhatunk majd. A kerékpáros- és gyalogosutak találkozási pontjaira a kerékpárosokat kiszolgáló infrastruktúra is épül, de felújítanak 24 forrást és a vízfolyásokon átívelő hidakat is. 

Címkék