A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete ismét megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt. Három kategóriában osztottak ki díjakat.

Az Év Fagylaltja versenyre a két kézműves kategóriában összesen 63 fagylalttal neveztek be. Az alapanyaggyártók és forgalmazók kategóriájában pedig 17 fagylalt mérette meg magát. Kötelező íz idén sem volt, a zsűri a versenyzők kreativitására volt kíváncsi. A kézműves kategóriák döntőjébe végül 20 fagylalt került, ezeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük. A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, és hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára.

A cukrászdák és kézműves-fagylaltozók versenyét a békéscsabai Fehér Gergő (Cafe One) Bíborka fantázianevű chilis-szedres-csokis fagyija nyerte. A második helyre a gödöllői Koncz Andrea (Sissi Fagylaltozó) balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal fagyija került, a bronzérmes pedig a balatonfüredi Márton Brigitte (Bagaméri Fagylaltozó) édes tejföl Cumberland mártással nevű fagyija lett. Az erdő-mező ízei kategória nyertese a rozmaringos-málnás étcsokoládé fagyijával a dunaföldvári Nagy László (Marcipán Cukrászda) lett. A gyártók és forgalmazók versenyét pedig fehér kávé sós karamellel fagyijával Kádár Ferenc (m-GEL Hungary Kft.) nyerte meg. 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által rendezett Év Fagylaltja versenyen a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ), a Balatoni Turizmus Szövetség, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének étterem szekciója, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, az Ipartestületek Országos Szövetsége és a Magyar Pékszövetség tagjai is részt vettek. 

Forrás: turizmus.com

Címkék