Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró

Naplementés sörgyönyör – Sörterasz nyílt a Bálnánál

Az idei nyár nagy újdonsága a város legnagyobb sörterasza, ami a Bálna szabadtéri részén nyitott meg. Nem kevesebb mint 50 sörcsap várja nap mint nap a vendégek rohamát.

Semmi túlzás nincs abban, ha kijelentjük, a Sörterasz a Bálnánál nevű új helyen egész nyáron sörfesztivál van, mert azért 50, folyamatosan dolgozó sörcsap mégiscsak ebbe az irányba mutat. Mindez három egység között oszlik meg: a FIRST Terrace-on FIRST és Brewdog sörök (utóbbiak egyenesen Skóciából érkeznek), a Belga Sörház teraszán elsősorban belga sörök kaphatók, a Magyar Kraft és Importsörház pultjánál pedig mindenféle különlegességet kóstolhatunk.

A legtöbb – összesen 20 – sörcsappal a FIRST Terrace büszkélkedhet, ahol a többféle IPA mellett a FIRST zászlóshajójával, a Mango Juice-szal is próbát tehetünk. De persze szinte mindegyik közkedvelt hazai kézművessör-márka (például MONYO, Szent András, Szia Uram!, Frootie) kapható itt, meg azoknak sem marad üres a poharuk, akik a külföldi sörökre (például Bernard, Guinness, Erdinger, Belle-Vue Kriek, Leffe, Hoegaarden, Bombardier, DAB, Estrella) esküsznek. Ráadásul a kínálat folyamatosan frissül.

Sör ide vagy oda, azokra is gondoltak, akik mást innának. A Divino a legjobb borokkal és fröccsökkel „támad”, de vannak jobbnál jobb koktélok is meg változatos gin-tonik-választék és minőségi rumok. Aki pedig nem iszik alkoholt, de nem szeretne egész este vizet inni, az különféle limonádék közül válogathat. Aki iszik, az egy idő után éhes is lesz, ám a Tuning Burger minden igényt kielégít: kézműves hamburgerek, BBQ-finomságok és quesadilla szerepel az étlapon – és egy sor egyéb finomság is.

A Sörterasz a Bálnánál tökéletesen alkalmas arra, hogy nagyobb társasággal töltse el ott az idejét az ember. A Duna közelsége és a túlpart látványa, nem beszélve a naplementéről, igazán kellemes hátteret biztosít hozzá. De ha inkább Eb-meccseket néznénk, arra is megvan a lehetőség: egy óriási LED-falon követhetjük a mérkőzéseket.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Neked ajánlott

A