Látványos átalakuláson ment keresztül a kedvelt kirándulóhely környéke, aminek részeként rehabilitálták a felújított rendezvényközponthoz tartozó Normafa Grill Terrace-t is. Hangulatos terasz, food truck, grillételek, levesek, desszertek és elviteles piknikcsomag is választható a Párisi Udvarból ismert séf, Papdi László irányítása alatt álló konyha kínálatából.

Aki bő egy éve nem járt a Normafánál, az igencsak meg fog lepődni! Én – aki egykor a környéken nőttem fel – is igencsak dörzsöltem a szememet a rendezett környezetet és a felújított épületeket látva. A Normafa Grill hangulatos teraszán madárcsicsergés közepette, átszellemülten nézegettem az étlapot, és végül arra jutottam, hogy – amellett, hogy a hamburgert fixen kikérem – maradjunk a klasszikusoknál! 

Ha bárhol látok az étlapon gulyáslevest, akkor mindig megkóstolom. A szinte közhelyesen tradicionális ételeinknél mutatkozik meg ugyanis egy konyha igazi teljesítménye. Amennyiben egy gulyás, egy Újházi, egy rántott hús vagy egy csirkepaprikás jól van elkészítve, akkor az összetettebb ételek is biztosan jók lesznek. A gulyásleves Angus marhából (1850 forint) nem okozott csalódást: jó és kellően telt ízekkel, frissen sült kukoricás kenyérrel érkezik, izgalmas csavarként pedig a római köményre hívnám fel a figyelmet. Külön említésre méltó, hogy figyelnek a gyerekekre, ezért a csípős paprika a leves mellett van, nem pedig benne.

Az Uruguay rib-eye steak burger cheddar sajttal házi buciban (2950 forint) egyik nagy erénye, hogy húspogácsa helyett medium steak van benne. A másik nagy erény egy olyan alkotóelem, amely végleg eldönti, hogy melyik burgerek emelkednek ki a középszerűség mocsarából: a buci! Ez az általuk készített buci az egyik legjobb azok közül, amiket az utóbbi időben kóstoltam: jó az állaga, nem száraz, nincs túlpirítva, és ízvilágát tekintve is hozzáad az összképhez. Igény esetén kérhető a burger mellé édesburgonya-hasáb is 700 forintért.

És bár volt tápiókapuding mangópürével és friss gyümölccsel (750 forint) meg panna cotta (750 forint), illetve sajttorta (1120 forint), én a klasszikusoknál maradva a somlói galuskát (680 forint) választottam, amit egyszerűsége ellenére számos ponton lehet teljesen elrontani. Papdi Laciék itt is bőven megugrották a lécet, a leheletnyi narancs pedig külön frissítővé varázsolta az utolsó fogást. 

A kirándulókra gondolva piknikcsomag is vásárolható (2 főre 18 ezer forint plusz a kosár kauciós díja) serrano sonkával, ír cheddar sajttal, libamájjal, prémium olívával, fehér spárgával, cézársalátával, friss gyümölccsel és egy palack különleges, 2019-es, reduktív olaszliszkai furminttal a Hermann Emerencia Családi Pincészettől

A környéken lakóknak és a gyerekkel kirándulóknak is mindenképpen ajánlott! Hamarosan az étlap szűkülni fog, a food truck pedig várhatóan kikerül az út mellé, hogy elvitelre is lehessen kérni ételeket, de addig is üljünk be a teraszra, és az ételek mellett a nyugalmat is élvezzük Budapest tetején.

Címkék

Elérhetőségek

Normafa Grill Terrace 1121 Budapest, Eötvös út 52–54. Facebook-oldal