A mindenmentes élelmiszerek fogyasztása nemcsak hatalmas divat mostanában, hanem az egyre többféle érzékenység és allergia csapdájából kivezető út is egyben. Májustól a hegyvidéki édesszájúak számára is új alternatíva nyílt, mert a Sütimben letesztelhetik, hogy a „mentes” alapanyagokból készült desszertek sokszor finomabb és izgalmasabb végeredményt is hozhatnak, mint az eredeti receptek követése!

A mindszentkállai Kő fagyi? fagylaltjai májustól nemcsak a Bartók Béla úton és a Maros utcában, hanem a Böszörményi úton is megtalálhatók, a kínálat pedig olyan kisebb – sokszor pici, otthoni – desszertüzemekből érkező „mindenmentes", egyedi és változatos desszertekkel egészül ki, amikben a kókuszvirágcukor, a méz, a kókusztej és a gluténmentes összetevők nyújtják az alternatívát a vegánok és az ételérzékenységben szenvedők számára.

A Káli-medencéből jól ismert, 5 dkg-os fagylaltok egységesen 350 forintba kerülnek, kivéve a közönségkedvenc mangót (380 forint) és a brontei pisztáciát (550 forint). Az alapízek mellett olyan különlegességek találhatók, mint a tejszínes karamellizált füge, a mák, a gyömbér vagy a badacsonyi SKIZO borház borából készült rozéfagylalt.

Az áfonyás lime-krém kókusztejszínnel készül, cukor- és tejmentesen (1090 forint), a csokis kesudió pedig a mandulán kívül kókuszvirágcukrot tartalmaz (690 forint). A klasszikus, de gluténmentes almás pite (790 forint) hozza az otthoni ízeket, tésztája pont kellően jelzésértékű, de a különlegességek kedvelői is megtalálhatják számításukat a vegán sósmogyoró (990 forint) telt ízeiben.

Az édességek mellett Mayer szörpök és a kecskeméti Bazsalikomos kert kézműves teái választhatók, akár nagyobb kiszerelésben elvitelre is. Hétfőtől vasárnapig, kis terasszal várják a vendégeket a Böszörményi úton, a Hegyvidék főutcáján.

Címkék

Elérhetőségek

Sütim mentes finomságok és Kő fagyi? 1126 Budapest, Böszörményi út 18/A Facebook-oldal