A Budapesti Közlekedési Központ az utasforgalomhoz igazodóan június 1-től bezárja a XVII. kerületi Rákosmente ügyfélközpontot és az Örs vezér téri HÉV-végállomáson található jegy- és bérletpénztárat, ismertebb nevén a Gombát.

A BKK közleménye szerint a jelenlegi, pandémiás helyzet következtében jelentősen átalakultak az utazási szokások, a Budapesti Közlekedési Központ személyes értékesítőhelyeinek a forgalma is nagymértékben csökkent. A BKK felülvizsgálta az ügyfélközpontjainak és pénztárainak működési hatékonyságát, és ez alapján úgy határozott, hogy igazodik az utasforgalomhoz, illetve a koronavírus-járvány miatt megváltozott körülményekhez, és bezárja a Rákosmente ügyfélközpontot, illetve az Örs vezér téri HÉV-végállomáson található jegy- és bérletpénztárat.

A Sugár Üzletközpont melletti régi Gomba igazi retró elem, 1971-ben, pontosan 50 éve nyitott meg, és sokaknak volt biztos találkozópont a tér káoszában. Az épület sorsáról még nincsenek hírek.  

A Rákosmente ügyfélközpont május 31-én tart nyitva utoljára, normál nyitvatartási rend szerint, 7 és 19 óra között, az Örs vezér téri HÉV-végállomáson található jegy- és bérletpénztár szintén ugyanezen a napon tart utoljára nyitva, 6:30-tól 18:30-ig. A BKK a BKK-automatákat ajánlja alternatívaként, melyek a nap 24 órájában elérhetőek, továbbá az Örs vezér téri metróvégállomáson található jegy- és bérletpénztárat, mely továbbra is (változatlanul) üzemel. 

Az Örs vezér teréhez legközelebbi ügyfélközpont – ahol a BKK szolgáltatásait érintően teljes körű ügyintézésre van lehetőség, beleértve a pótdíjbefizetést és az utólagos bérletbemutatást is – a Keleti pályaudvaron található, Rákosmente helyett pedig a közösségi közlekedéssel legkönnyebben elérhető Kőbánya-Kispest ügyfélközpontot ajánlják ügyintézésre.

Címkék