A tavaly októberben elkezdődött felújítási munka a Studio KVARC építésziroda tervei alapján zajlik, és várhatóan még több mint egy évig tart majd, az elkészült épületet pedig 2022 végén adják át.

A Kodály köröndön álló négy neoreneszánsz épületcsoda egyike a Hübner-udvar nevű, mely a francia stílust képviseli. A háznak három címe is van: Andrássy út 92–94., Kodály körönd 4. és Szinyei Merse Pál utca 1. Hübner Nándor építési vállalkozó megrendelésére, Bukovics Gyula tervei alapján épült meg 1883–84-ben. 

Az összetett, sokszínű és bámulatra méltó épületegyüttes a Kodály körönd négy neoreneszánsz épülete közül a legrosszabb állapotú, már csak abból a szempontból is, hogy egyedül ennek a háznak hiányoznak a tornyai – no nem mind, hanem csak kettő a négyből. 

A felújítást a Márk Home Invest Kft. végzi, a Studio KVARC Kft. pedig a tervezési munkát végezte. Újjáépítik a bombatalálatban megsemmisült két tornyot, 17 luxusszínvonalú lakással megújul a tetőtér és az épület külső, valamint belső homlokzata is. 

Ugyanezen a megszépülési folyamaton esnek majd át a kovácsoltvas korlátok, a díszfestett lépcsőház és a burkolatok. A tervezők a lenyűgöző belső művészeti emlékeket is megőrizték, tökéletes harmóniát teremtve a legújabb építészeti innováció és a dicső múlt felbecsülhetetlen emlékei között. 

látványterveket már megosztotta az építészstúdió, ezeket most mi is megmutatjuk. Bővebb információk: www.hubnerudvar.hu, www.studiokvarc.hu

Címkék