A Közraktárak között terül el az a hatalmas, futurisztikus üvegbálna, ami Budapest egyik különleges látványossága. A holland Kas Oosterhuis által tervezett kulturális, kereskedelmi és vendéglátóközpont épületének héjszerkezetét felújítják, valamint díszkivilágítást is kap, hogy a pesti Duna-part izgalmas épülete ne csak nappal, de sötétedés után is turisztikai vonzerővel bírjon.

Megjelent a közbeszerzés a Bálna épületének korszerűsítéséről, melyben a héjszerkezet felújításáról, díszkivilágítás kialakításáról és kisebb korszerűsítési munkákról is szó van. Ahogy a PestBuda is írja, „a beruházás célja a héjszerkezet vízzáróságának biztosítása”, amit olyan időtálló anyagok használatával kell biztosítani, ami nem változtatja meg az épület külső megjelenését. 

Az épület felújítása mára időszerűvé vált, „a fejlesztés célja egy olyan optimalizált műszaki megoldás kivitelezése, amely gazdaságosan megvalósítható és emellett biztosítja a héjszerkezet vízzáróságát, de nem változtatja meg az épület külső megjelenését, kialakítását” – olvasható a pályázati felhívásban. Emellett a régi épületek homlokzati felújítása, elektromosautó-töltők telepítése, a parkolástechnikai rendszer korszerűsítése és a III/B épületben lévő kiállító- és rendezvényterem megújítása is szerepel. 

Címkék