Vizi Ákos grafikus – ahogy ígérte – folytatta térképkészítő-múltfeldolgozó munkáját. A 90-es évek legendás koncert- és bulihelyszíneit bemutató térkép után most megérkezett egy újabb, ami a 80-as éveket dolgozza fel.

A 90-es éveket feldolgozó térképen a sok frissítést követően alig maradt hely, a 80-as évek éjszakai életét feldolgozó térképpel ez biztosan nem így lesz, egyszerűen azért, mert nem volt annyi buli- és koncerthelyszín. Jórészt egyetemi klubok működtek, meg a gyárak és a művelődési intézmények kultúrtermei; ezekben volt minden, diszkó meg rockkoncert is. A nagyobb volumenű rendezvényeket pedig a stadionokban, esetleg szabadtéren (lásd: Hajógyári-sziget és a Fekete Bárányok Fesztivál) tartották meg.

A 90-es évekre jellemző helytúltengés viszont már az előző évtized végén elkezdődött, úgyhogy felbukkan a térképen olyan név is, ami elsőre talán nem odaillő, mint a Fekete Lyuk, amit mindenki a 90-es évekhez köt, pedig már a 80-as években megnyitott. Kedvencünk az Izzó Klub a Megyeri úton, ahol egy-egy hétvégi diszkózás – egy rossz szóviccet idecitálva – felvillanyozó erejű élmény lehetett. 

Jó böngészést, és ha valami lemaradt, akkor kommentben jöhetnek az észrevételek. Ez a térkép is annyiszor frissül majd, ahányszor építő jellegű hozzászólás érkezik.

Címkék