Új szabadtéri hellyel bővült Bel-Buda, ezúttal a „csajos” vonalat követve: Samantha egészségtudatos harapnivalókkal, sok programmal, a Hello Wood rózsaszínre festett fapavilonjával, fehér székekkel, napágyakkal települt ki a Millenárisra múlt héten.

A Millenárisnál jobb hely kevés létezik egy hasonló bár létrehozására: a közeli játszóterek miatt sok a kisgyerekes anyuka, apuka, aki megpihenne egy kicsit a pörgés közepette, és a budai lakók is ki vannak éhezve beülős, lazulós, lakásukhoz közel eső helyekre, ráadásul a nemrég megnyitott Széllkapu Park miatt a forgalom is megnőtt a környéken.

Samantha egy kitalált személy – hogy a Ewingok, a Szex és New York vagy a 80-as évek popéletének Samanthájáról van-e szó, a tulajok szándékosan nem árulták el – , sportos, egészségtudatos, de az esti szórakozást sem veti meg. A hely profilja is hasonlóan szerteágazó: háromféle – reggeli (9-12:00), déli (12-15:00) és esti (17-23:00) – menü van, és a kínálat alapvetően a könnyed, egészséges összetevőkből álló, mégis kiadós bowlokra, toastokra és wrapokra épül. Mi egy Moana Salmon Poke tálat (3290 Ft) kóstoltuk, a marinált lazac mellé többek között került avokádó, lila káposzta, edamame bab, ami stílusosan, a hawaii nemzeti étel előtt tisztelegve egy félbevágott kókuszdióban érkezett, és főétkezésnek jól beválik. 

A hely alapvetően laza, mégis igényes, műanyag helyett üvegpoharakban kapjuk az innivalót. A juice-ok mellett kuriózumnak számító kollagénitalt is kóstolhat az, akinek fontos a jó kondi, de igen széles az italkínálat is, ami új távlatokat nyithat a maradék nyárestékre. Ha koktélozgatás helyett inkább otthon aludnánk, akkor is érdemes Samantha társaságába szegődni, hiszen reggeli jógával, body art órákkal, napközbeni beszélgetős programokkal is készülnek a következő pár hétre.

Címkék