A kölyök július 8-án jött napvilágra, a nemét egyelőre nem tudni, csak azt, hogy a testsúlya az ötöde az anyjáénak.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben komoly baby boom van. Az utóbbi időben gyermekáldás követ gyermekáldást, egyik kölyök születése követi a másik kölyök születését. A kis sörényes hangyász, a koronásdaru és flamingófiókák, az ázsiai vadkutya és a prérikutya kölykök, valamint a tapír kislány után ezúttal egy cuki mókusmajom született.
 
A Dél-Amerikában őshonos mókusmajom kölyök nemét egyelőre nem tudni, viszont jó hír, hogy az anyja nem rejtegeti, hanem magával cipeli mindenhova, így látni is lehet a párnapos csemetét a Dél-Amerika ház kültéri nagyröpdéjében, ahol a mókusmajmok mellett színpompás arapapagájok és agutik élnek. 

A mókusmajom az Amazonas-medence erdőségeiben honos, kistestű majomfaj. A nagyobb testű hímek se nyomnak többet 1 kilogrammnál, a nőstények súlya pedig általában 750 gramm körül mozog. Ellenben a kölykök meglehetősen nagyok, a most született majombébi súlya egyötöde az anyjáénak.
 
A mókusmaumok még a majmok között is különösen ügyesnek és fürgének számítanak. Változatos, a madárcsicsergésre emlékeztető hangokkal kommunikálnak, társas, csapatban élő állatok.  A Fővárosi Állat- és Növénykertben már több évtizede élnek mókusmajmok, a csapat jelenleg 17 állatból áll, viszont további szaporulat várható, mivel több vemhes nőstény is van közöttük.