A csütörtök este megjelent Magyar Közlönyben szúrta ki az Index.hu azt a határozatot, amely nyomán teljes egészében autómentessé teszik a Városligetet. A határozat a budapesti városvezetés és a Magyar Kormány egyetértése mellett született, a terveket a Budapest Fejlesztési Központ készíti elő.

A tervek közt szerepel a Kós Károly sétány, valamint csúcsidőn kívül az Állatkerti körút lezárása az autóforgalom elől, illetőleg a Hősök terére sem lehet majd behajtani autóval. A felszíni parkolást az új Dózsa György úti mélygarázzsal, illetve egy szintén új P+R parkoló kialakításával váltanák ki, ami a Hungária-gyűrűnél kaphat helyet.

Mindezek mellett új közúti és villamosfelüljáró tervezését is megkezdi a BFK, ez a Nagy Lajos király útja és Szegedi út vonalában ívelne át Rákosrendező felett, így összekötve Zuglót Angyalfölddel. Vitézy Dávid szerint ez tehermentesítené a Hungária körutat és segíthet az M3-as autópályáról érkező forgalomnak az autók elől elzárt Városliget elkerülésében.

A Budapesti Fejlesztési Központ a BKK-val együttműködésben végzi majd a tervezési feladatokat, ám hogy pontosan mikortól lépnek életbe a fent említett lezárások, arról egyelőre nincs információ.

Források: Index.hu, Vitézy Dávid Facebook-oldala

Címkék