Közösségi tervezéssel, a közeli KFKI-lakótelepen élők bevonásával alakították ki a Normafa közelében álló park végleges koncepcióját. Bár a terület jelentős részén és a környéken még zajlanak a munkálatok, az Eötvös Loránd parkot már átadták.

Jelentős átalakítások zajlanak a város legnépszerűbb kirándulóhelyének, a Normafának a környékén. Meghosszabítanák idáig a Fogaskerekű vonalát, a közeli libegő négyszékessé való átépítése már meg is indult, és a Normafa „kapuja” komplexum is épül a felújított, sötét múltú Rajk-villa mellett. Bár a projekt egyes elemei, mint a nagyparkoló helyének kialakítása során a fakivágások mértéke, borzolják a kedélyeket, összeségében a cél a környék rendezése, és a kissé káoszos parkolási és közlekedési viszonyainak megszüntetése lenne.

A tereprendezés egyik első lépéseként az évek óta üresen álló, Farkasdy Zoltán tervezte Hotel Olimpiát bontották el, a helyén készült el az Eötvös Loránd park. A zöldterület funkciónak kialakításakor a közeli KFKI-lakótelepen élők bevonásával döntöttek a végleges változatról.


A támlás, kényelmes padok az idősebb generáció kérésére készültek, a játszóteret pedig alapvetően kisebb gyerekek számára méretezték a natúr fából készült fészek- és laphintával, libikókával és a csúszdás mászóvárral.

A 4400 négyzetméteres park átmenet a városias pihenőhely és a sétaösvényes erdő között, a közzétett adatok szerint közel hétszáz cserjét és több mint hatszáz évelő virágot ültettek, a megőrzött néhány egészséges fa mellé 54 újat – bükköt, gyertyánt, tölgyeket, törökmogyorót, tulipánfát és rézvörös fanyarkát – telepítettek.

Most még kicsit kopárnak hat a terület a kis csemetékkel, főleg a szomszédos, már nagy öregekkel teli Anna-rét környékével összehasonlítva, és a körben zajló építkezések miatt is nem túl csábító hely nyugodt üldögélésre, de a játszótér már most népszerűnek tűnt. Kíváncsian várjuk, milyen képet fog festeni a környék a munkálatok befejezésekor, vagy pár év múlva milyen állapotban lesz, hiszen pont a városi parkoknak mindig az idő a legnagyobb próbája.

Címkék