Június 5-én új, ingyenes autósmozi nyitja meg kapuit az újpesti lakosok előtt, a nyitóhétvégén két közönségkedvenc film is vászonra kerül, a Ponyvaregény és a Grease – olvasható az Újpest Média cikkében.

Az ingyenes vetítéssorozat öt egymást követő pénteken és szombaton várja az autósokat az Újpesti Piac előtti lezárt területen, ahol minden film 21 órakor kezdődik majd. Egy-egy vetítésen maximum 70 (családonként egy) személyautó vehet részt, előzetes regisztrációt követően. A filmek hangját rádiófrekvencián sugározzák a szervezők, ezért csak ennek vételére alkalmas kocsikkal érdemes regisztrálni. Az autók 1,5-2 méterre parkolhatnak egymástól, csak egy háztartásban élők tartózkodhatnak bennük, illetve a maszkviselés is kötelező lesz. A helyszínen konténeres mellékhelyiségeket is biztosítanak, ezek megfelelői higiéniájáról is folyamatosan gondoskodni fognak a szervezők.

A tervek szerint a Ponyvaregény és a Grease mellett olyan filmeket is műsorra tűznek a későbbiekben, mint a Jurassic Park, a Moszkva tér, a Blöff vagy a Hair. Az Újpest Média cikkéből az is kiderül, hiogy az ingyenes időszakot követően az újpesti önkormányzat fizetős formában képzeli el az autósmozi jövőjét, amely ekkorra már mindenki számára elérhető lesz.

Címkék