Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

szabadidő

kultúra

szerkesztés

SUP a Dunán, palántavásár a Czakó Piaczon, online színházbemutató a TRIP hajón – programajánló (05.14–20.)

Szerzők

  • Kovács Dávid

2020. 05. 14. 16:44

Az utóbbi hetekben kizárólag az otthonról nézhető élő közvetítésekből állítottuk össze nektek a heti programajánlónkat, mivel azonban folyamatosan napirenden van a Budapestre vonatkozó korlátozások közelgő enyhítése is, ezúttal már néhány szabadtéri programot is megemlítettünk. A napokban lehet például SUP-ozni a Dunán vagy piacozhatunk is a Czakó Kertben, míg az online térben színházpremiert láthatunk a TRIP hajó oldalán, a gyerekeknek pedig Gryllus Vilmos zenél majd.

Május 14., csütörtök

Csütörtök este 19 órától a Duda Éva Társulat 2014-ben készült, Flashback című előadását közvetíti felvételről a Nemzeti Táncszínház a Facebookon és a YouTube-on. A Flashback történetiség nélküli etűdök sora, melyek a hatalom és az elnyomás képeit villantják fel. Az előadás alapja Muszorgszkij Egy kiállítás képei című műve, amely fontos lenyomata egy korszaknak és életérzésnek. A társulat mai szemmel és érzékekkel fogalmazta újra a múltat idéző zenei tételeket, letűnt korok világát rajzolták át szürreális képek formájába öltve.

Ugyancsak csütörtökön 19 órától a Pinceszínház is streameli majd egy korábbi előadását. A Tartuffe-ről 2016-ban készült felvétel, Frenkó Zsolt rendezésében többek közt Józan László, Dobó Kata, Szikra József, Ábel Anita, Kinizsi Ottó, Rácz Zsuzsanna és Pásztor Ádám is szerepet kapott. Az előadást a Facebookon nézhetjük meg.

Fotó: Pinceszínház / Facebook

Május 15., péntek

A kötelező távolságtartás idején az egyik legizgalmasabb szabadtéri program a SUP-ozás, így a SUP Budapest csapata továbbra is szervez túrákat a Duna, most tényleg igazán nyugodt vizén. Legközelebb május 15-én és 16-án, reggel 8 órától állhatunk a deszkákra, s csoroghatunk a Római-parttól egészen a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakaszig. Jelentkezni ide kattintva lehet.

Fotó: SUP Budapest / Facebook

Május 16., szombat

A Czakó Piacz ezekben a hetekben is rendszeresen jelentkezik szombatonként, a hatályos szabályok betartása mellett bárki által látogatható. Május 16-án a megszokott kínálat mellett palántavásárral is készülnek 7:30-tól, illetve a Facebook-eseménynél található elérhetőségeken elő is lehet rendelni a termékeket, melyeket 12 és 15 óra között lehet átvenni.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Május 17., vasárnap

Vasárnap 16 órától a gyerekek legnagyobb örömére Gryllus Vilmos ismét online koncertet ad Facebook-oldalán. Ígérete szerint biztosan lesz majd Kányádi-vers, illetve kirándulós, biciklizős dalok is, de nem maradnak el a kicsik olyan kedvencei sem, mint a Traktor vagy a Tigris.

Május 18., hétfő

Május 18-án 19 órakor a TRIP hajó Facebook-oldalán mutatják be Fabacsovics Lili és Józsa Tamás új előadását. A Hogyan írjunk happy endet? tizenhárom képben mutatja be egy félresikerült ismerkedés történetét és enged betekintést a mai huszonévesek (karantén előtti) világába. Mi minden lehet egyetlen este hozadéka? Olykor egy egészen új élet, olykor csak a gyötrelmes másnap. Fabacsovics Lili drámája keserű humorral fűszerezett, szereplői talányosak, életük csupa titok és hazugság, miközben mindannyian a boldogságot keresik. Józsa Tamás különleges világú, fülbemászó zenéjén keresztül a szereplők egy pillanatra megnyílnak, aztán tovább sodródnak az eseményekkel, elbeszélnek egymás mellett, makacsul ragaszkodva sajátos meggyőződéseikhez. Mégis hogy lesz ebből happy end?

Fotó: TRIP / Facebook

Május 19., kedd

Néhány évvel ezelőtt mutattuk be nektek részletesen a Svábhegy környékén található villákat, melyek felfedezését egy egészségügyi séta keretében is megtehetitek. A Hegyvidék nemcsak kirándulóhelyei okán nyújt szabadtéri kikapcsolódást, az itt megbújó villák között találunk szecessziós, Bauhaus és klasszicista stílusú épületeket is, melyek történetét ide kattintva ismerhetitek meg.

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Május 20., szerda

Juhász Anna POP című sorozata havonta jelentkezik normál esetben a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében, jelenleg azonban online tartják meg a beszélgetéseket, a PIM Facebook-oldalán. Május 20-án 19 órától Borbély Alexandra és Durica Katarina lesznek Juhász Anna vendégei, s mesélnek majd mindarról, amit a könyvektől kaptak.

Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum / Facebook

Hasonló tartalmak

Admin mode