Minden fórumon elmondják, napjában többször, hogy aki teheti, maradjon otthon. Ha pedig a bevásárlást meg tudjuk oldani virtuálisan, akkor még a boltig sem kell elmennünk, így aztán összegyűjtöttünk pár szuper helyet, ahonnan delikát- és egyéb különleges termékeket lehet rendelni.

Mindenkinek van bakancslistája, a rajta lévő tételek teljesen különbözőek lehetnek, de – hogy a karanténban is meglássuk a jót – biztos van pár olyan dolog rajta, amire eddig nem volt időnk. És bár a home office nem arról szól, hogy a kanapén fekszünk egész nap, és filmeket bámulunk, aki a főzéssel kapcsolatos restanciáit akarja behozni, az még pozitívan is kijöhet az önkéntes bezártáságból. Ha elérkezettnek látjuk az időt, hogy tágítsuk a konyhai tudásunkat, akkor itt van pár hely, ahonnan nyugodtan rendelhetünk alapanyagot!

Egyik első kedvenc delink a Culinaris, ahol tényleg minden földi jó kapható, a bébicsirkétől kezdve a zöldségchipsen át a leglágyabb francia sajtokig. A webshopjuk békeidőben is működik, úgyhogy jól bejáratott rendszerrel lesz dolgunk. Akárcsak a másik klasszikus, az Ázsia Bt. esetében is, ahol évek óta van lehetőség kiszállításra. A kialakult helyzetben náluk csütörtökig lehet rendelni, péntekenként szállítanak. Egy jól összerakott listával garantáltan végigfőzhetjük a legegzotikusabb konyhák receptjeit is.

A Szép kis India oldala egy kicsit kaotikusabb, de ide is érdemes benéznünk, ha indiai, latin-amerikai vagy ázsiai vacsorát készítenénk. A Triffla vásárcsarnokbeli üzletében mindig kiváló minőségű szarvasgombát lehet szerezni – sajnos a webshopjukon ezt nem találjuk meg, vannak viszont remek szárított gombáik és szarvasgombás termékeik. Nyilván senkit nem kergettek az asztal körül, ha karanténban nem szarvasgombával védekezett a depresszió ellen, de egy különleges vacsora szépen kiöltözve oldhat a feszültségen, még akkor is, ha csak a konyhában fogyasztjuk el. 

A Gastronomia Pomo D'Oro-nál szendvicseket, tésztákat, olívaolajokat kereshetünk, el is hozhatjuk, de a Wolton keresztül házhoz is hozzák nekünk. A hazai olasz alapanyagok koronázatlan királya, Giuseppe a héten bezárta az üzletét, de a Buono! olívaolajai, tésztái és rizsei továbbra is elérhetőek a webshopján – ha délig rendelünk, akár még aznap leszállítják nekünk a szajrét. És ha már tészta: a Lashka tésztaműhely kiváló friss tésztát és szószokat visz házhoz 4 km-es körzetben. Érdemes betárazni, mert jól bírják a fagyasztást, és pár perc alatt elkészülnek!

A békeidőben is imádni való Másik Bolt most sem hagyja cserben a vásárlókat – a jól bejáratott termelői kör továbbra is ellátja őket minden földi jóval, így bátran keressük őket, ha házi tejre, vajra, remek pékárura, borokra vagy termelői zöldségekre van szükségünk. A hétvégétől webshop is lesz, addig a Facebookon lévő számon lehet érdeklődni.

És ha már prémium pékáru: nem minden étterem állt át kiszállításra, van, aki egyszerűen nem tud olyan minőséget biztosítani, mint az étteremben, és máshogy oldja meg a személyzet mentését. A Salt-tól egy-két napon belül csodálatos házi kenyeret, saját vajat és remek sonkát rendelhetünk. A belvárosi FALU delikátboltból a vidéki ízek kedvelői válogathatnak, de a sajtok, húskészítmények és felvágottak mellett remek italválasztékus is van. Sőt, különböző minőségi liszteket is házhoz rendelhetünk tőlük. Ha épp elmaradt a nyaralásunk, vagy nagyon rajongói vagyunk a kiváló minőségű halaknak és tengeri herkentyűknek, akkor pedig a Vörös Homár-tól rendelhetünk a garnélától a füstölt lazacon át kardhalig szinte bármit - sőt, az oldalon még recept-tippeket is kapunk az elkészítéshez.

Címkék