Mostantól nem árusítanak jegyet a sofőrök, és az első ajtónál sem lehet felszállni. Sőt minden buszban egy kordon választja el a sofőrt az utastértől, és így az ahhoz legközelebb eső üléseket sem lehet használni.

A BKK és a BKV első körben, még múlt hét csütörtökön jelentette be, hogy ideiglenesen és határozatlan időre felfüggesztik a járműveken történő jegyvásárlást, hogy a sofőrök minél kevesebbet érintkezzenek az utasokkal. Ezzel párhuzamosan azt is elrendelték, hogy a fővárosi közösségi közlekedési járművek takarításának és fertőtlenítésének gyakoriságát tovább növelik.
 
Március 16-ától, vagyis hétfőtől újabb korlátozást vezettek be: az autóbuszokon és trolikon felfüggesztik, szintén határozatlan időre, ideiglenesen az elsőajtós felszállást, a járművek elejét pedig kordonnal választják le az utastértől. Ezzel védik a sofőrök biztonságát, hogy minél kevesebb esélyük legyen a megbetegedésre, és ne essenek ki a munkából. E rendelkezéssel párhuzamosan azt is bevezették, hogy ha van annyi fel- és leszálló, ha nincs, minden megállóban az összes ajtót kinyitják, hogy amíg a jármű a megállóban áll, addig is szellőzzön a buszok és trolik belseje, utastere. 

Címkék