Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Környezetbarát anyagot használ mostantól a FŐKERT, és nem sózza többé az utakat

Idén decembertől a FŐKERT Nonprofit Zrt. nem szór többé az utakra útszóró sót, helyette mostantól kizárólag környezetbarát, zeolittartalmú csúszásmentesítő anyagokat használ.

A só, bár kiválóan oldja a jeget, környezeti szempontból kifejezetten káros. Ha a sós-havas latyak a növényekre, a fák tövébe kerül, a fák nem tudnak elegendő vizet felszívni, a nátrium-klorid pedig fontos tápanyagokat, mikroelemeket szorít ki a talajból. A FŐKERT által most bevezetendő zeolitos csúszásmentesítő azonban nemcsak rendkívül jó jégolvasztó hatású, de a talajba szivárogva sem károsítja az élővilágot, sőt javítja a talajszerkezetet, növeli magnézium- és káliumtartalmát. És ez még nem minden: fém- és betonkorróziós hatása kimondottan kedvező, és a cipőkön sem hagy vaktérképszerű, szürkésfehér foltokat.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Mennyire ismered a Széll Kálmán / Moszkva tér történetét?

?>

Új kvízünkkel tesztelhetitek, mennyire ismeritek Budapest egyik legfontosabb csomópontjának történeté.

Budapest

Ahol az első hazai altatásos műtétet végezték – A Semmelweis Klinikák története

?>

A Semmelweis Klinikák korszerű sebészetével egykor a tudomány fellegvára volt, és itt hajtották végre az első hazai altatásos műtétet.

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros

?>

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros: tó, patak, rengeteg zöldfelület és lakóházak.

A Budapest150 bemutatja: Budapest hősei

?>

A főváros egyesítésének 150. évfordulóján a Budapest Hősei projekt keretében olyan szakembereket ismerhetünk meg, akiknek hálásak lehetünk minden nap.

Neked ajánlott

A