Gyerekként imádtuk az adventi naptárakat, minden egyes nap egy újabb csokoládét találtunk az ablakok mögött. Idősebb fejjel már nem biztos, hogy az édességet rejtő naptárral szeretnénk a közelgő ünnepre hangolódni. A Kultúrgorilla új színt visz a várakozásba: az Advent for Good-projekt keretében 24 szociálisan érzékeny magyar dizájnprojektet rejtettek kirakat mögé.

A Bartók Béla úti Zipernowsky Stúdió kirakatában a Kultúrgorilla mindennap egy új ablakot nyit egy felelősebb, zöldebb világra, így a járókelők decemberben egy-egy új társadalmi vállalkozást, társadalmilag felelős dizájnterméket ismerhetnek meg. Az Advent for Good kirakatkiállításon hátrányos helyzetű alkotók művei, helyi alapanyagokból készült, fenntartható életciklusú termékek egyaránt láthatók lesznek. A kiállítók között találunk újrafelhasználható ételcsomagolókat, ökotudatos gyerekjátékokat, testpozitív menstruációs bugyit vagy zero waste táskát.

A Studio Nomad és a de_form stúdió által tervezett installáció egy önzetlen, tudatos, tisztább és jobb világot szimbolizál, egyben megmutatja, hogy ennek elérésében elengedhetetlen a design és a kreativitás. A Kultúrgorilla célja egy olyan, az ünnepekre ráhangolódást segítő esemény létrehozása, amely a járványhelyzetben is teljes értékűen hozzáférhető.  

A kiállítók között láthatjuk a Misija termékeit, amiket megváltozott munkaképességűek készítenek, a Pilisi Parkerdő sérült fáiból tárgyakat készítő Eperfa dizájntárgyait, de a Maacraft, a Botanika, a this is Redy vagy a MOME Szociális Design Kutatócsoportja is megtalálható.

Címkék