Az Almássy-palotát, a Hadik Házat, a Szilágyi Dezső téri református templomot, a Margitszigeti palackozó üzemet, valamint egy szabadon választott helyszínt lehet megépíteni a méltán népszerű virtuális játéktérben.

Idén is tovább folytatódik Budapest felépítése a világ egyik legnépszerűbb online játékterében, a Minecraftban. A Fővárosi Önkormányzat az a célja a MineBudapest programmal, hogy a gyerekek játékos formában, az általuk már jól ismert online világban mozogva fedezzék fel és ismerjék meg Budapest városrészeit, nevezetes épületeit vagy akár közvetlen lakókörnyezetüket. A VIII. kerületi, úgynevezett Mágnásfertályon álló Almássy-palota, a Bartók Béla utat szegélyező legendás Hadik-ház, a színpompás Zsolnay cserepekkel fedett Szilágyi Dezső téri református templom és a Margitszigeti palackozó üzem Bauhaus-épülete mind a főváros történelmének, változatos építészeti korszakainak ikonikus építményei.

A játékban résztvevők gyerekeknek az 1:1 méretarányban történő építkezéshez előzetesen fel kell mérniük és meg kell ismerniük az általuk kiválasztott terület, illetve épület méreteit, jellegzetes jegyeit. Ehhez a MineBudapest oldalon kapnak segítséget, de a cél az, hogy ők maguk kutassanak és nézzenek utána az építészeti sajátosságoknak. A világ számos városa mellett így hamarosan bejárhatóvá, megismerhetővé válik Budapest is ebben a térben.

A legújabb pályázat 2020. november 17-én, Budapest születésnapján startolt, az építményeket pedig december 31-ig kell feltölteni a MineBudapest weboldalára, majd ezt követően népszerű videósok bírálják el és választják ki a legjobbnak ítélt alkotásokat.

Címkék