Mivel a Budapest Bábszínház számára fontos, hogy a gyerekek és a családok ne maradjanak bábszínházi élmény nélkül, ezért úgy döntöttek, hogy elindítják Bábfilmszínház szolgáltatásukat. Az első előadások a most következő hétvégén lesznek.

A Bábszínház eleinte csak hétvégenként teszi elérhetővé az online előadásait, méghozzá két idősávban: 10:30–13:30-ig és 15:00–18:00-ig. Az előadások lejátszása ezekben a megadott idősávokban lehetséges, vagyis a délelőtti legkésőbb 13:30-kor, a délutáni pedig 18:00-kor indítható el. A Budapest Bábszínház online előadásait a normál jegyáron (2500 forint) lehet megtekinteni, de emellett elérhetővé tesznek egy családi jegyet (4900 forint) is. Bármelyik jegy vásárlásával az előadás egyetlen készüléken nézhető meg. A jegyek korlátozott számban vásárolhatók, és az előadások külföldön is elérhetőek.

Mivel a Budapest Bábszínház ars poeticája az, hogy a báb nem korosztály, hanem műfaj, ezért felnőttelőadásaik is vannak, nem csak gyerekeknek szántak. Az első előadás a november 21-i hétvégén Weöres Sándor költői mesejátéka, a Holdbeli csónakos lesz, majd a legkisebbek kedvence, a Boribon és Annipanni, a szintén népszerű Nyúl Péter, valamint a 80 nap alatt a Föld körül lesz látható. A repertoár pedig folyamatosan bővül. Érdekes kísérlet lesz, ahogy a bábfilm műfaját a bábszínpadi előadással ötvözik. Mi izgatottan várjuk. 

Címkék