Európa egyik legnagyobb hostel- és hotellánca, az a&o Hostels nyitott új egységet a belvárosban, egy kétszáz éves épületben, amely egykor Giergl István kártyagyára volt. Izgalmas és kihívásokkal teli a járvány alatt kinyitni, de ebből lehet a legjobb tapasztalatokat leszűrni. A szálláshelyen most a szobák hosszú távú kiadásával kísérleteznek.

Mindig érdekes látni, hogyan alakítanak át és kapnak új funkciót a város elhagyatott vagy leromlott állapotú épületei. A Lipcséből indult, ma már Európa 23 városában jelen lévő a&o hotellánc Erzsébetváros szívében egy kétszáz éves épületet alakított át szálláshellyé. A Csengery és a Dob utca sarkán álló épületben eredetileg Giergl István kártyagyára volt, az a&o-fejlesztés során az eredeti rendeltetésre is reflektáltak: a lépcsőház falait a magyar kártya motívumai díszítik, minden emeleten más tematikában.

De nem csak a belső térben jelenik meg az egykori Első Magyar Kártyagyár: a ház múltját idézik a műemléki csempék és a kovácsoltvas korlátok is. Az eredetileg háromemeletes, körgangos épület a megújulás során egy pluszemelettel bővült, és a belső udvarokba is bekúszott a kortárs dizájn – beépített üvegajtós lift képében.

A 412 ágyas szálláshely augusztus végén nyitott, első körben a belföldi utazókat, a családokat és az egyetemistákat várják, és ami külön pluszpont, hogy rengeteg óvintézkedést vezettek be a járvány alatt. Ilyen a folyamatos fertőtlenítés, a távolságtartásra jól látható festések és matricák figyelmeztetnek, a be- és kicsekkolást akár online is megtehetjük, a bárkínálat digitálisan is elérhető, és a szobánkat a mobilunk segítségével is nyithatjuk.

A hotel tulajdonosai támogatják a fiatal művészeket, a szállodalánc minden épületében helyet kapnak, így a budapesti egységben is lesz egy kiállítótér, míg a belső udvaron a jövőben koncerteket szeretnének tartani.

Címkék