A kolumbiai Dictador 1977-es főzete a rummárka 2 Masters-sorozatának keretében ezúttal egy magyar borász közreműködésével állt össze, így elkészült a világ legelső tokaji hordóban érlelt rumja, a Dictador 2 Masters Royal Tokaji 1977.

A világhírű kolumbiai luxusitalmárka, a Dictador 2 Masters-sorozatában a rumot a világ legnevesebb italkészítő manufaktúráihoz juttatják el, a Dictador Master Blendere, Hernan Parra által kiválasztott mesterekhez, rájuk bízva az alkotás befejezését. Így a díjnyertes kolumbiai rum utolsó, öregedési szakaszában került már bordeaux-i pezsgő-, illetve borpincészetbe, francia konyakoshordókba vagy éppen skót whiskylepárlóba, hogy mindenhol a legkülönlegesebb italok jegyeivel, a legjobb mesterek felügyeletével teljesedhessen ki ez az izgalmas aromájú rum. Eddig összesen hét ilyen kollaboráció született, most pedig a hungarikumnak számító 6 puttonyos tokaji aszút tároló hordókban, Kovács Zoltán, a Royal Tokaji borásza által nyerte el végleges formáját a 43 éves rum.

A rum 1977 óta ért Kolumbiában, egy amerikai tölgyfa hordóban, mielőtt idén januárban (hosszú utazás után) megérkezett Magyarországra, ahol hét hónapig érlelődött a Royal Tokaji Borászat 12 éves, 300 literes zempléni tölgyfa hordójában. A hordóban a rum átfejtése előtt két évig 6 puttonyos tokaji aszú volt, így az érlelésnek köszönhetően a rum immáron magán viseli a magyar hungarikum jellegzetes ízjegyeit is. A prémiumitalból mindössze 500 üveg készült, mindegyiket Tokajban palackozták. A sorszámozott palackok üvegcímkéjét Hernan Parra és Kovács Zoltán ujjlenyomata díszíti, igazolva a rum egyediségét. Emellett a díszdoboz belsejében a 2 Masters Certificate található, mely biztosíték a termék eredetére és minőségére.

Címkék