A világ legjobb hotelbárjai közé választotta a CNN Travel a Gresham-palotában működő Kollázs Brasserie & Bart. A toplista alapját Alia Akkam ikonikus hotelbárokról és azok signature-koktéljairól szóló könyve adja, amely mindenképpen segít egy Covid utáni, koktélokkal teli utazás megtervezésében.

A Gresham-palotában működő Four Seasons Hotel élvonalban jár a világ topszállodái között, ennek bizonyítéka, hogy szinte minden toplistába beválogatják, amely a legszebb és legjobb hoteleket összegzi. Éppen ezért nem meglepő, hogy a hotelben működő, a 20-as, 30-as évek arisztokrata Budapestjét idéző Kollázs Brasserie & Bar felkerült a CNN Travel „a világ legjobb hotelbárjai” listájára. 

Az étterem belső kialakítása Budapest aranykorába visz vissza, szecessziós csodák néznek ránk mindenütt. Az emelkedett hangulatot nemcsak a tér és az elegáns berendezés, hanem a személyzet és az étlapon található variációk is garantálják. Az étterem nevét adó „kollázs” szó is a gasztronómia minden területét lefedő kreatív kombinációkra utal.

A toplista alapját egyébként Alia Akkam ikonikus hotelbárokról és azok signature-koktéljairól szóló könyve adja, és ha jelenleg nem is tehetjük meg, hogy bejárjuk a könyvben szereplő bárokat, kipróbáljuk a különleges koktélokat, a pazar belső terekről készült képekkel illusztrált könyv valamennyire pótolja ezt a hiányt, de legalábbis megtervezhetjük a koktélutunkat arra az esetre, amikor már tényleg nyugodtan repülhetünk bárhová. Addig is, a budapesti Kollázs Brasserie & Bart bármikor tesztelhetjük, különös tekintettel a CNN által is ajánlott Smokey Forestre, ami a mezcal, a vérnarancs és a fenyőmag tökéletes keveréke.

Címkék