Bizonyára veled is gyakran előfordul, hogy egyszer csak megéhezel, és úgy érzed, most azonnal enned kell valamit, különben rögtön eljön a világvége. Főleg, ha esetleg diétázol is. Ez egy teljesen természetes jelenség, de a legtöbben mégis rosszul kezelik. Te viszont ne veszítsd el a fejed, inkább fogadd meg tippjeinket, hogy okosan számolhass le a komisz gyomorkorgással.

Biztos, hogy valóban éhes vagy?

Még alig egy órácska telt el azóta, hogy túl vagy egy egészséges alapanyagokból készült, kiadós étkezésen, de máris újra éhesnek érzed magad? Bár elsőre meglepőnek tűnik, de lehet, hogy valójában a szomjúság áll a háttérben! A dehidratáció ugyanis gyakran jelentkezik éhségérzet formájában. Ezért először igyál meg egy nagy pohár vizet, ha pedig az éhség rövid időn belül csillapodik, akkor a testednek valószínűleg inkább csak folyadékra volt szüksége.

El a kezekkel a pékáruktól!

Tipikus helyzet: megéhezel, és az első pékség felé veszed az irányt, ahonnan pizzás kiflivel, kakaós csigával, túrós táskával és egyéb finomságokkal megpakolva jössz ki. Gyorsan be is falod az összeset, és boldog vagy, mert végre elmúlt az éhség. Egy kis időre. A fehér lisztes, cukros ételek ugyanis hirtelen megnövelik a vércukorszintet, ami ugyanilyen hirtelen le is esik pár óra múlva. Tehát ismét éhes leszel, ismét szénhidrátra vágysz…. és máris kialakul egy ördögi kör. Szóval bármennyire is csábító, ne ilyen élelmiszerekkel csillapítsd az éhséged!

Stabilizáld a vércukorszinted!

Ha a vércukorszinted gyakran ingadozik (a farkaséhség általában ennek a jele), akkor érdemes lehet krómot fogyasztanod, hiszen ez segít elkerülni a nagy kilengéseket, és az ez által rád törő falási rohamokat. Lehetőleg olyan válassz, ami szerves, könnyedén felszívódik, és jól hasznosul. Nézz körül a Fittprotein.hu kínálatában!

Fogyassz egészséges nasikat!

Majd’ megveszel egy kis édességért? Mielőtt kifosztanád a legközelebbi csokiautomatát, gondolj inkább arra, hogy a nassolást meg lehet oldani egészséges ételekkel is! Csokoládé helyett például igyál meg egy adag csokis fehérjeturmixot, de ugyanígy jó ötlet a túró egy kis eritrittel vagy steviával édesítve. Egyébként ma már rengeteg süteményt is el lehet készíteni egészséges verzióban.

Az örök klasszikus, a zab

A zab azért nagyszerű táplálék, mert alacsony a glikémiás indexe, magas a rosttartalma, és nem mellesleg lassan szívódik fel, azaz sokáig eltelít. Ráadásul millióféleképpen lehet fogyasztani: joghurtba vagy kefirbe keverve, zabkásaként gyümölcsökkel, mézzel ízesítve, de akár finom, omlós keksz is süthető belőle. Nem árt, ha mindig van otthon egy zacskóval!

Alternatív chips


A chips ugyan alapvetően burgonyából vagy kukoricából van, mégsem nevezhető egészségesnek a rengeteg adalékanyag miatt. Ha sós nasira vágysz, válassz helyette kölesgolyót vagy szárított zöldségszirmokat, amiket akár te is elkészíthetsz.