Minden anyukának külön élmény berendezni gyermeke leendő szobáját. A babaszoba különböző berendezési tárgyai nagyon fontosak, azonban az első néhány hónapban csak arra van szükség, hogy tudjad hol pelenkázni, etetni és altatni a kicsit, illetve tudd hol tárolni a pelusok, rugdalózók, cumik, ágyneműk millióját! Persze gyerekszoba-kiegészítőkre a kisbabák és a nagyobbacska gyerkőcök szobájában is szükség lesz. A következőkben mindkét szoba különösen fontos kiegészítőiről lesz szó, sok közülük olyan gyerekszoba-kiegészítő, amelyeket egészen az oviig - vagy tovább - használhattok!

A csecsemők, újszülöttek, pici babák kiegészítői

A legkisebbek szobájában különösebb funkciót nem kell ellátniuk a babaszoba-kiegészítőknek, csupán annyi a feladatuk, hogy a lehető legtöbb dolgot tudják magukba zárni, miközben díszítik a szobát. A megfelelő kiegészítők kiválasztásakor csak arra figyelj, neked mi tetszene a szobán belül, hiszen gyermeked még sokáig nem fogja felfogni, mivel van körbevéve. Az azonban igazán fontos, hogy mi az, ami a berendezési tárgyainak a részét képezni.

Az anyagból készített tárolók és a kiságyszoknya két olyan kiegészítője a baba szobájának, amelyek egyszerre szépek és hasznosak. Előbbit érdemes a kicsi ágyára vagy a pelenkázó környékére tenni, hogy minden szükséges, gyakran használt dolgot pillanatok alatt elérj. Utóbbi azért hasznos kiegészítő, mert így a kicsi ágya alá megannyi ritkábban használt babaholmit el tudsz rejteni. Ilyenek a pelusok, a még nagy ruhák, az extra ágyneműk, épp nem használt cipőcskék.

Egy éjjeli lámpára is szükségetek lesz, hiszen esténként amellett jó mesét olvasni. Nem árt egy kiságyforgó sem, ez ugyanis képes szórakoztatni helyetted is a kicsit. Ha igazán mély alvást szeretnél biztosítani gyermeked számára, akkor egy baldachinra is szükséged lesz, ez ugyanis megszűri a zajokat, és a fényt sem engedi be a kiságyba.

Az igazi gyerekszoba-kiegészítők

Egy nagyobbacska gyermek szobájának berendezésekor már olyan kiegészítőket kell választani, amelyek igazi játékkuckóvá változtatják a szobáját. Ilyen a játszószőnyeg, amelyet már az egészen picik is tudnak használni, illetve a labdamedence, amely varázsütésre változtatja a szobát igazi otthoni játszóházzá. Mivel a 3-4 éves gyermekekhez már gyakran járnak át a barátok is, így érdemes a szobácskájukba beszerezni egy indián sátrat! Ebben szundikálni is mókás, de játékra is tökéletesen alkalmas!

Ne feledkezz meg a dekorációról sem!

A játékok és gyerekszoba-kiegészítők mellett nagyon fontos, hogy hangsúlyt fektess a dekorációra is, ugyanis a szőnyegek, képek, magasságmérők, szalagok és egyéb szépséges kellékek segítenek összefogni a gyerekszobában lévő színeket.