Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Szabadidő Kultúra

Idén elmarad az Ünnepi Könyvhét és az Állatkertek Éjszakája is

A két rendezvényt járványvédelmi elővigyázatosságból mondják le a szervezők.

Végül nem tartják meg a szeptember közepére halasztott 91. Ünnepi Könyvhetet, de sem itthon, sem külföldön nem rendezték meg a szokásos könyves rendezvényeket – írja az MTI.
 
A rekordszámú 176 jelentkezett kiadó bár nem vehet részt a nagy eseményen, de könyvbemutatóik és programjaik közül néhányat azért mégis láthatunk majd online formában az eleinte tervezett szeptember 17–20-i időpont között. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése ezen kívül elérhetővé teszi a kiadók által leadott könyvhéti címlistát, illetve a Szép Magyar Könyv 2019-es díjazottjainak listáját.

Járványvédelmi elővigyázatosságból a hagyomány szerint augusztus utolsó péntek estéjén megrendezendő Állatkertek Éjszakáját is lemondták. A 8 éve minden évben megszervezett eseményre már készen álltak a programok, azonban a korábbi évek tapasztalataira építve jobbnak látták a nagy tömegeket vonzó eseményt idén eltörölni. Az Állatkert ettől még látogatható nappal, de lehetőség van jelentkezni az exkluzív 25-30 fős esti sétákra is.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Szabadidő

Séta az egykori óbudai téglagyárak területén

Az óbudai téglagyárak múltjától az emlékezés jelenéig című séta során végigjárjuk a bécsi úti téglagyárak területének egy részét, hallhatunk a téglagyárak történetéről, társadalmi kontextusukról és a második világháborúban betöltött szerepükről, valamint szó lesz a Porajmos emlékezetéről, annak kortárs módjairól és lehetőségeiről is.

Neked ajánlott

A