A két rendezvényt járványvédelmi elővigyázatosságból mondják le a szervezők.

Végül nem tartják meg a szeptember közepére halasztott 91. Ünnepi Könyvhetet, de sem itthon, sem külföldön nem rendezték meg a szokásos könyves rendezvényeket – írja az MTI.
 
A rekordszámú 176 jelentkezett kiadó bár nem vehet részt a nagy eseményen, de könyvbemutatóik és programjaik közül néhányat azért mégis láthatunk majd online formában az eleinte tervezett szeptember 17–20-i időpont között. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése ezen kívül elérhetővé teszi a kiadók által leadott könyvhéti címlistát, illetve a Szép Magyar Könyv 2019-es díjazottjainak listáját.

Járványvédelmi elővigyázatosságból a hagyomány szerint augusztus utolsó péntek estéjén megrendezendő Állatkertek Éjszakáját is lemondták. A 8 éve minden évben megszervezett eseményre már készen álltak a programok, azonban a korábbi évek tapasztalataira építve jobbnak látták a nagy tömegeket vonzó eseményt idén eltörölni. Az Állatkert ettől még látogatható nappal, de lehetőség van jelentkezni az exkluzív 25-30 fős esti sétákra is.

Címkék