A karanténban nemcsak az otthon rekedt civilek kezdtek el kenyeret sütni és átképezni magukat péknek. A budapesti Madal kávézólánc tulajdonosát, Repka Pétert is megfertőzte a kovász dédelgetésének szenvedélye: a kezdeti hobbi komolyra fordult, és a négyhónapos tervezést követően saját pékséget nyitottak.

A Madal csapatának az óbudai Pipacs Pékség Franciaországban edződött tulajdonosai, Ádám és Marci segítettek elsajátítani a kenyérsütés csínját-bínját. A látványpékség az Alkotmány utcai Madal Caféban kapott helyet üvegfallal leválasztva CKG néven, amely Sri Chinmoy békefilozófus teljes nevének (Chinmoy Kumar Ghose) a monogramja – az ő gyerekkori becenevéből, a Madalból kapta a nevét a kávézó.

A CKG kovászos kenyerei hagyományos francia recept alapján készülnek biolisztből, és augusztus 1-je óta az összes Madal kávézóban, a Hollán Ernő utcában, a Ferenciek terén és az Alkotmány utcában is kaphatóak. Egyelőre kétféle termék, bagett és kenyér, köztük négymagvas, tökmagos, teljes kiőrlésű, rozsos, mazsolás és egyéb variációk kaphatóak 590-890 Ft között.

Címkék