A Budapest Film a trianoni békeszerződés időszakában játszódó filmeket, összesen négy alkotást tett ingyenesen megnézhetővé, de nézhetünk korabeli Filmhíradót is.

2020. június 4-e a trianoni békeszerződés aláírásának 100 éves évfordulója. Aznap megemlékezik erről Budapest Főváros Önkormányzata is több fővárosi intézménnyel együttműködve. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott most a Budapest Film Zrt. A korszakban játszódó filmeket nézhetünk ingyen, illetve korabeli Filmhíradók részleteit is.
 
A Corvin Távmoziban látható filmek kiválogatásakor nem volt könnyű helyzetben a Budapest Film, mert a trauma feldolgozatlan, amihez az is közrejátszott valamennyire, hogy kevés igazán értékes mozgókép készült a témában. A dokumentumfilmesek direktebben fogalmaznak, a játékfilmesek a legtöbbször csak érintik Trianont, s azt, hogy mi vezetett oda,  és hogy milyen következményekkel járt a 100 évvel ezelőtti békeszerződés.
A programban négy film szerepel: a Márai Sándor regénye alapján készült A gyertyák csonkig égnek, Fekete Ibolya 2015-ös mozija, az Anyám és más futóbolondok a családból, a Nagyapám: Horthy Miklós című dokumentumfilm és egy másik doksi, a szlovák-cseh 66 szezon, ami egy strandfürdő 66 éves történetét mutatja be a történelem viharában. A vetítés június 4-én 13 órakor kezdődik, este 20 óráig tart, amit 20.30-tól egy közönségtalálkozó követ. 

Címkék