Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Ingyenes autósmozi nyílik júniusban Újpesten

Június 5-én új, ingyenes autósmozi nyitja meg kapuit az újpesti lakosok előtt, a nyitóhétvégén két közönségkedvenc film is vászonra kerül, a Ponyvaregény és a Grease – olvasható az Újpest Média cikkében.

Az ingyenes vetítéssorozat öt egymást követő pénteken és szombaton várja az autósokat az Újpesti Piac előtti lezárt területen, ahol minden film 21 órakor kezdődik majd. Egy-egy vetítésen maximum 70 (családonként egy) személyautó vehet részt, előzetes regisztrációt követően. A filmek hangját rádiófrekvencián sugározzák a szervezők, ezért csak ennek vételére alkalmas kocsikkal érdemes regisztrálni. Az autók 1,5-2 méterre parkolhatnak egymástól, csak egy háztartásban élők tartózkodhatnak bennük, illetve a maszkviselés is kötelező lesz. A helyszínen konténeres mellékhelyiségeket is biztosítanak, ezek megfelelői higiéniájáról is folyamatosan gondoskodni fognak a szervezők.

A tervek szerint a Ponyvaregény és a Grease mellett olyan filmeket is műsorra tűznek a későbbiekben, mint a Jurassic Park, a Moszkva tér, a Blöff vagy a Hair. Az Újpest Média cikkéből az is kiderül, hiogy az ingyenes időszakot követően az újpesti önkormányzat fizetős formában képzeli el az autósmozi jövőjét, amely ekkorra már mindenki számára elérhető lesz.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

it’s fine ─ a tehetetlen kiállítás

A 2022-ben alakult it’s fine művészcsoport egy anti-szuperhős mozgalomként határozza meg önmagát. Tagadják a világ pozitív alakulását, viszont a szorongás helyett a szembenézést választják. Társadalomkritikájukat mélyről jövő iróniával fogalmazzák meg, amelyből árad az őszinte keserűség, a világunkat behálózó depresszió, a kilátástalanság és az áldásos ignorálás képességének vágya.

Kultúra

Páratlan párok 3. szezon

Bősze Ádám zenetörténész, író, szerkesztő és László Ferenc történész, kritikus Páratlan párok c. előadássorozata harmadik évadának minden egyes estéjén hajdani kortársak kerülnek majd egymás mellé: egy nagy zeneszerző és egy koronás fő vagy jeles államférfiú. Csupa olyan kiemelkedő személyiség tehát, aki meghatározója és főszereplője volt a maga korának, a művészet világában, illetve a politika- és hadtörténet közegében. Kézenfekvő vagy épp meglepő párosítások, amelyek láttán rendre felmerülhet bennünk a kérdés: voltaképpen melyikük élt a másik korában? Február 27-én Joseph Haydn és Mária Terézia lesz a középpontban.

Kultúra

Filmszerész filmklub extra: Kálmán-nap

A Kálmán-napot március 7-én nézhetjük meg a Filmszerész filmklub keretén belül, és a vetítés után Hajdu Szabolcsot is köszönthetjük.

Kultúra

Határ Attila, Horváth Roland, Nagy Marcell: Torzult pillanat

A XXI. század esztétikáját és képekhez való viszonyát leginkább az érintőképernyő változtatta meg, amely fénylő simaságával a szépség új definícióját hozta. A szépség nem fenséges többé, pusztán szemet gyönyörködtetően problémátlan, sima és kizárólag pozitív érzéseket közvetít. A fenti gondolatok Byung-Chul Han A szép megmentése című művéből származnak és ellentétesen bár, de szorosan kapcsolódnak a Resident Art Torzult pillanat kiállításához.

Neked ajánlott

A