Az utóbbi hetekben kizárólag az otthonról nézhető élő közvetítésekből állítottuk össze nektek a heti programajánlónkat, mivel azonban folyamatosan napirenden van a Budapestre vonatkozó korlátozások közelgő enyhítése is, ezúttal már néhány szabadtéri programot is megemlítettünk. A napokban lehet például SUP-ozni a Dunán vagy piacozhatunk is a Czakó Kertben, míg az online térben színházpremiert láthatunk a TRIP hajó oldalán, a gyerekeknek pedig Gryllus Vilmos zenél majd.

Május 14., csütörtök

Csütörtök este 19 órától a Duda Éva Társulat 2014-ben készült, Flashback című előadását közvetíti felvételről a Nemzeti Táncszínház a Facebookon és a YouTube-on. A Flashback történetiség nélküli etűdök sora, melyek a hatalom és az elnyomás képeit villantják fel. Az előadás alapja Muszorgszkij Egy kiállítás képei című műve, amely fontos lenyomata egy korszaknak és életérzésnek. A társulat mai szemmel és érzékekkel fogalmazta újra a múltat idéző zenei tételeket, letűnt korok világát rajzolták át szürreális képek formájába öltve.

Ugyancsak csütörtökön 19 órától a Pinceszínház is streameli majd egy korábbi előadását. A Tartuffe-ről 2016-ban készült felvétel, Frenkó Zsolt rendezésében többek közt Józan László, Dobó Kata, Szikra József, Ábel Anita, Kinizsi Ottó, Rácz Zsuzsanna és Pásztor Ádám is szerepet kapott. Az előadást a Facebookon nézhetjük meg.

Május 15., péntek

A kötelező távolságtartás idején az egyik legizgalmasabb szabadtéri program a SUP-ozás, így a SUP Budapest csapata továbbra is szervez túrákat a Duna, most tényleg igazán nyugodt vizén. Legközelebb május 15-én és 16-án, reggel 8 órától állhatunk a deszkákra, s csoroghatunk a Római-parttól egészen a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakaszig. Jelentkezni ide kattintva lehet.

Május 16., szombat

A Czakó Piacz ezekben a hetekben is rendszeresen jelentkezik szombatonként, a hatályos szabályok betartása mellett bárki által látogatható. Május 16-án a megszokott kínálat mellett palántavásárral is készülnek 7:30-tól, illetve a Facebook-eseménynél található elérhetőségeken elő is lehet rendelni a termékeket, melyeket 12 és 15 óra között lehet átvenni.

Május 17., vasárnap

Vasárnap 16 órától a gyerekek legnagyobb örömére Gryllus Vilmos ismét online koncertet ad Facebook-oldalán. Ígérete szerint biztosan lesz majd Kányádi-vers, illetve kirándulós, biciklizős dalok is, de nem maradnak el a kicsik olyan kedvencei sem, mint a Traktor vagy a Tigris.

Május 18., hétfő

Május 18-án 19 órakor a TRIP hajó Facebook-oldalán mutatják be Fabacsovics Lili és Józsa Tamás új előadását. A Hogyan írjunk happy endet? tizenhárom képben mutatja be egy félresikerült ismerkedés történetét és enged betekintést a mai huszonévesek (karantén előtti) világába. Mi minden lehet egyetlen este hozadéka? Olykor egy egészen új élet, olykor csak a gyötrelmes másnap. Fabacsovics Lili drámája keserű humorral fűszerezett, szereplői talányosak, életük csupa titok és hazugság, miközben mindannyian a boldogságot keresik. Józsa Tamás különleges világú, fülbemászó zenéjén keresztül a szereplők egy pillanatra megnyílnak, aztán tovább sodródnak az eseményekkel, elbeszélnek egymás mellett, makacsul ragaszkodva sajátos meggyőződéseikhez. Mégis hogy lesz ebből happy end?

Május 19., kedd

Néhány évvel ezelőtt mutattuk be nektek részletesen a Svábhegy környékén található villákat, melyek felfedezését egy egészségügyi séta keretében is megtehetitek. A Hegyvidék nemcsak kirándulóhelyei okán nyújt szabadtéri kikapcsolódást, az itt megbújó villák között találunk szecessziós, Bauhaus és klasszicista stílusú épületeket is, melyek történetét ide kattintva ismerhetitek meg.

Május 20., szerda

Juhász Anna POP című sorozata havonta jelentkezik normál esetben a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében, jelenleg azonban online tartják meg a beszélgetéseket, a PIM Facebook-oldalán. Május 20-án 19 órától Borbély Alexandra és Durica Katarina lesznek Juhász Anna vendégei, s mesélnek majd mindarról, amit a könyvektől kaptak.

Címkék