Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Elkezdődik a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása

A Magyar Építő Zrt. kivitelezésében a tetőszerkezet mellett a vágánycsarnok felsővezeték-hálózata és az utastájékoztatási rendszer is megújul.

A Magyar Építő Zrt. kivitelezésében jövő héttől megkezdődik a Nyugati Pályaudvar tetőszerkezetének rekonstrukciója. 
„A fejlesztés részeként több mint 8200 négyzetméteren rekonstruálják a pályaudvar tetőszerkezetét, megújul a vágánycsarnokban található felsővezeték-hálózat és az utastájékoztatási rendszert is modernizálják. A munkálatok ideje alatt a pályaudvar utascsarnoka zárva tart.” – mondta Homolya Róbert a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a keddi sajtótájékoztatón a Magyar Építőknek. 

Homolya szerint a beruházásra azért van szükség, mert az évi 18 millió utassal, napi 480 áthaladó vonattal a Nyugati a legforgalmasabb pályaudvar Magyarországon – az elmúlt 40 évben pedig nem végeztek rajta átfogó felújítási munkálatokat. A fejlesztéseket a Magyar Építő Zrt. hajtja végre, az összköltség közel 9 milliárd forint. 
A kivitelezés várhatóan 2022 tavaszán fejeződik be.  

Cimkék

Hasonló tartalmak

Budapest

Visszatér az Uber Budapestre

A 2016-ban a taxisoknak köszönhetően kiebrudalt cég nemcsak visszatér a fővárosba, de a Főtaxival még össze is bútorozik. Legalábbis ez a szándékuk.

Szponzorált Budapest

Sosem volt még ilyen könnyű cipekedni! – Cargoszolgáltatással bővült a GreenGo-flotta

Ha költözködünk, vagy nagyobb cuccokat kell elvinnünk, akkor a hatalmas rakterű, elektromos GreenGo Cargóra mindig számíthatunk.

Neked ajánlott

A