Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Elkezdődik a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása

A Magyar Építő Zrt. kivitelezésében a tetőszerkezet mellett a vágánycsarnok felsővezeték-hálózata és az utastájékoztatási rendszer is megújul.

A Magyar Építő Zrt. kivitelezésében jövő héttől megkezdődik a Nyugati Pályaudvar tetőszerkezetének rekonstrukciója. 
„A fejlesztés részeként több mint 8200 négyzetméteren rekonstruálják a pályaudvar tetőszerkezetét, megújul a vágánycsarnokban található felsővezeték-hálózat és az utastájékoztatási rendszert is modernizálják. A munkálatok ideje alatt a pályaudvar utascsarnoka zárva tart.” – mondta Homolya Róbert a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a keddi sajtótájékoztatón a Magyar Építőknek. 

Homolya szerint a beruházásra azért van szükség, mert az évi 18 millió utassal, napi 480 áthaladó vonattal a Nyugati a legforgalmasabb pályaudvar Magyarországon – az elmúlt 40 évben pedig nem végeztek rajta átfogó felújítási munkálatokat. A fejlesztéseket a Magyar Építő Zrt. hajtja végre, az összköltség közel 9 milliárd forint. 
A kivitelezés várhatóan 2022 tavaszán fejeződik be.  

Cimkék

Hasonló tartalmak

Budapest

A mélység, ami elnyelt tankokat és téglagyárat is – A Feneketlen-tó története

?>

Ha rendeznénk egy „fenyegető elnevezésű budapesti helyek” versenyt, a Feneketlen-tó biztosan dobogós lenne. Na de miért kapta a 4-5 méter mély tó ezt a furcsa nevet?

Egy kis időre igazi tél lett – Képeken a november végi havazás pillanatai

?>

Pár órán át kitartott a sűrű hóesés romantikája, ami mára emlék lett csupán. Képeinkkel felidézzük a manapság ritkaságszámba menő pillanatot.

Egészen különleges helyen lesz az ország legnagyobb karácsonyfája

?>

December 3-tól ismét zöldbe borulnak a Megyeri híd pilonjai, így immár harmadjára lesz ez az ország legnagyobb karácsonyfája.

Fénytűzoltó, FényHÉV, Fényflotta – Adventi járművek a városban

?>

Az adventi időszakot nemcsak a fényben úszó terek, utak és utcák, hanem a fényekkel felturbózott járművek is fémjelzik.

Neked ajánlott

A