A Budapest100 májusi hétvégéjét ugyan őszre halasztották, ám a szervezők egy közösségi videó pályázatra hívnak most minden lakót, hogy ezen a tavaszon se maradjunk nyitott kapuk és izgalmas lépcsőházak nélkül.

Idén ünnepli kerek, 10. születésnapját a Budapest100, és ebben az egy évtizedben már nagyon megszoktuk, hogy nem múlik el tavasz a szuper programok, tárt kapuk és csodálatos lépcsőházak nélkül. És bár nagyon vártuk ezt a jubileumi alkalmat, erre az évre kicsit mást hozott az élet. Ám most sem kell teljesen lemondanunk az egyik legjobb városi programról, ha egy kicsit mindenki belead a közösbe, hiszen a Budapest100 mindig erről is szólt – megmutatni a nagyvilágnak, kitárni ami értékünk van. A szervezőcsapat két koncepció szerint is várja a videókat május 3-ig, amelyekkel mindenki megmutathatja a saját házát, és egy kis Budapest100-élményt csempészhet a négy fal közé.

Aki szeretne részt venni a közösségi videók készítésben, annak csak pár percre és egy telefonra lesz szüksége. Két téma közül is választhat, amelyik szimpatikusabb, de ha valaki a saját házának nagy rajongója, akkor akár mind a két koncepciót is elkészítheti.

Ha valaki a Találkozzunk a tizediken! – Lépcsőházak videóban szeretné viszontlátni a saját házát, annak nincs más teendője, mint egy maximum két perces felvételt készítenie arról, ahogy sétál felfelé a lépcsőházban. Fontos, hogy a videóban jól láthatóak legyenek az izgalmas részletek is – a korlát, az ablakok, a padló mintája, esetleg a kilátás vagy magának a lépcsőháznak a geometrikus formái, úgyhogy nyugodtan lehet felfelé vagy lefelé nézni a lépcsőházban. Készíthetsz mozgó videót, amint sétálsz, de felveheted azt is, amint valaki felsétál, viszont nagyon fontos mind a két esetben, hogy felfelé haladva készítsd el a videót!

A másik közösségi videó a – Nyitott Kapuk – azt az ikonikus pillanatot szeretné minél több budapesti háznál megmutatni, amint nyílik az ajtó, és beléphetünk a házba. A maximum 15 másodperces videó lehet statikus, az operatőr nem mozog, csak felveszi, hogy valaki kinyitja a kaput, vagy azt is fel lehet venni, amint nyitás után belépünk az ajtón.

Formai követelmények:

  • fekvő videó formátum 
  • lehetőleg 16:9-es képarány
  • Találkozzunk a tizediken! – Lépcsőházak hossza: maximum 2 perc
  • Nyitott Kapuk hossza: maximum 15 másodperc

Beadás formátuma :

  • A videókat e-mailen vagy fájlmegosztón küldjétek el a budapest100@kek.org.hu címre.
  • Az e-mail tárgya: Budapest100 Közösségi Videó 2020 // a kapu/lépcsőház címe (pl.: XI. ker. Bartók Béla út 10-12.)
  • Az e-mailben 3 dolgot várnak: videó + cím + készítők neve.
  • A képanyagot csak a videó elkészítéséhez fogja felhasználni a Budapest 100 csapata, a cím és a készítők megjelölésével, a videók alatti hanganyagot nem fogják használni. 

HATÁRIDŐ: 2020. május 3. vasárnap

Címkék