Ezt nem láttuk jönni, de teljesen logikus lépés. Ha már otthon ragadtunk, nézzünk színházat élőben, streamelve. A TRIP hajó igazgatója, Magács László szervezte meg a virtuális társulatot olyan nevekből többek között, mint Láng Annamária, Rába Roland vagy Trill Zsolt.

Bár a koronavírus járvány miatt korlátozottan mennek a mozik, a színházak pedig bezártak, van, aki előre menekül a kialakult helyzetből. Így tesz a TRIP hajó legénysége is. Az igazgató, Magács László közleményt adott ki, melyben bejelentette az Első Magyar Karantén-Színház megalakulását. A társulatban színészek, zenészek és előadóművészek jönnek össze, hogy egyszeri és megismételhetetlen produkciókat hozzanak létre, amiket a nézők az otthonukból, biztonságos környezetben, élő Facebook-közvetítésen keresztül nézhetnek meg. 

Az Első Magyar Karantén-Színház társulat tagjai: Láng Annamária, Rába Roland, Vecsei H. Miklós, Trill Zsolt, Kamondy Ági, Georgita-Tenki Dalma, Martinkovics Máté, Jenővári Miklós, Balázs Júlia, Fabacsovics Lili, Divinyi Réka, és Magács László, de további társulati tagokat is várnak. Alakuló társulati ülésüket március 16-án tartják.  

Az első előadáson bemutatásra kerülő darab és az időpont már megvan: Albert Camus A pestis című regényének monodráma változatát Hegedűs D. Géza adja elő március 16-án, hétfőn 19 órától, amit a közönség a TRIP hajó Facebook-oldalán, élő közvetítésben nézhet meg. A fellépő művészek mindannyian ingyen vállalták a közreműködést, viszont mivel ez a működési modell hosszútávon nem fenntartható, ezért a TRIP hajó közzétesz a weboldalán egy számlaszámot, ahová az esetleges felajánlásokat várják.

A közlemény arra is kitér, hogy a Deadly Mantis és a SeeN zenekarok március 12-i koncertjét is már online követhetik az érdeklődők , de tárgyalások folynak több zenésszel és előadóművésszel is, akiknek már leszervezett fellépésük van a hajóra.

Címkék