Március 16-tól hét napon át ismét Bach zenéjébe futhatunk majd bele – a hangversenytermeken kívül templomokban, iskolákban, kórházakban, aluljárókban és köztereken.

Március 16-22. között hatodik alkalommal rendezik meg Johann Sebastian Bach születésének évfordulójának alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivált. Ezen a hét napon Budapesten – és a fővároson kívül is – Bach zenéje szól majd – hangversenytermeken kívül templomokban, iskolákban, kórházakban, aluljárókban és köztereken. Többek között a Fővám téri csarnokban, az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár aulájában, a kőbányai református templomban, az Astoria Kávéházban, a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban, a Vinikli kávézóban és a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A zenetörténet óriásának népszerű műveit szólaltatják meg szólisták, zenekarok és kórusok, a fesztivál pedig jótékony célt is szolgál, a közönség a Magyar Gyermekmentő Alapítványt támogathatják egy mobil lélegeztetőgép beszerzésében. A koncertek mellett, gyermek- és családi programokat, összművészeti előadásokat, valamint sporttal és tudományos területekkel összekapcsolt programokat is terveznek, minden esemény ingyenes, de regisztráció szükséges.

A budapesti programokat itt találjátok.

Címkék