Kétnapos nyitóbulival ünneplik meg a legendás VI. kerületi bár helyén sarjadó új hely megnyitását.

A 90-es évek legendájára, a Piaf Bárra abszolút állt a mondás, miszerint, ami a Piafban történik, az a Piafban is marad. Igazi bohém, húzós hely volt, alteros-művész körökben mindenképpen, odajárt mindenki, aki csak számított: zenészek, színészek, politikusok, itt élő külföldiek, meg mindenki, aki progresszív értelmiséginek tartotta magát, vagy minimum szerette volna. Nem voltál elég menő, ha egy héten legalább egyszer nem fordultál meg a Piafban. A Nagymező utcai hely azért is számított különlegesnek, mert a bejárati ajtón volt egy kémlelőnyílás, és ha nem voltál megfelelő arc, nem engedtek be. Ez a gyakorlat később persze megváltozott.

A Piaf pontosan harminc évvel ezelőtt, 1990. február 21-én nyitott meg, és legalább 10 éven keresztül rendkívül divatos helynek számított. Az ezredfordulót követően kicsit megkopott a hírneve, de még akkor is sokan jártak oda. Aztán szép lassan kezdett egyre lejjebb csúszni, talán még a becsületsüllyesztő szintre is elért, aztán egy ponton be is zárt. 2017 végén nekigyűrkőztek, hogy újra felfutassák a helyet, helyrehozzák megtépázott renoméját, de hiába volt az újranyitás decemberben, nem sikerült visszakapaszkodni a csúcsra. Hírnév ide vagy oda, akkor már nehéz volt felvenni a versenyt a bulinegyed gombamód szaporodó romkocsmáival és modern bárjaival meg pubjaival.

De talán majd most! A régi helyen és új néven – ami azért visszakacsint a dicső elődre – nyit meg a bár ismét, mindezt egy kétnapos nyitó bulival megfejelve. Február 28-án pénteken Vittorio Waxman, DJ Mada és Negro szállítja majd az okos felnőttdiszkót, másnap, február 29-én szombaton pedig Mesterházy és Infragandhi. Reméljük, és kívánjuk is az Edithnek, hogy legalább olyan szép karriert fusson be, mint elődje, a Piaf az első 15 évében. 

EDITH

  • 1065 Budapest, Nagymező utca 25.

Címkék