Az Alfa Romeo név hallatán az autókedvelők sokaságának dobban nagyot a szíve, hiszen a márka nagyszámú hűséges rajongóval büszkélkedhet, de nézzük, minek köszönhető ez a hatalmas népszerűség!

Az Alfa Romeo népszerűségének titka

Az 1910-ben alapított Alfa Romeo kiváló sportautóival vált ismertté, majd a két világháború közötti időszakban a versenypályákon győzelmet győzelemre halmozva vált legendássá a márka. Az Alfa a 60-as évektől egyre népszerűbb lett széles modellpalettájával, amelyen megtalálhatók voltak a városi népautóktól kezdve természetesen a nagyobb, elegáns típusok is. A siker titkát az olaszos stílusú formaterv mellett a folyamatos technikai újítások és az erős motorok jelentették.

Az Alfa Romeo a Forma 1-ben

Az Alfa Romeo ott volt a Forma 1 1950-es indulásakor, és ha már elindultak versenyzőik, az első két szezonban világbajnoki címet is ünnepelhettek. Először a legendás Nino Farina, majd a sokáig rekordbajnoknak számító zseniális Juan Manuel Fangio vezette győzelemre az Alfát. A két sikeres év után azonban elfogyott a pénz, így kénytelenek voltak kiszállni a sorozatból.

A következő években sem távolodtak el teljesen a Forma-1-től, hiszen több csapat is Alfa motorokkal versenyzett. Csapatként 1979-ben tértek vissza a sorozatba, azonban ez nem bizonyult túlságosan sikeres időszaknak, hiszen a 7 szezon alatt nem sikerült futamgyőzelmet aratniuk, így 1985-ben ismét a távozás mellett döntöttek.

Az újabb visszatérésre 34 évet kellett várni. 2019-ben az alfásoknak újra volt kinek szurkolniuk a korábbi világbajnok Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi személyében. A Ferraritól érkező finn legenda nem is okozott csalódást, hiszen szorgalmasan gyűjtögette a pontokat a csapatnak. A bemutatkozószezon reményt keltő eredményei után az Alfa Romeo szurkolói joggal bízhatnak abban, hogy 2020-ban sikerül megszerezni közel 70 év után az újabb futamgyőzelmet.

Szurkolói termékek

A büszke Alfa Romeo tulajdonosok és a fiatal csapat szurkolói a mindennapokban és a futamokon is előszeretettel viselik kedvenc autómárkájuk ruhadarabjait és kiegészítőit. Azonban az ilyen termékekre vadászók könnyen silány darabokba futhatnak bele. Aki kiváló minőségű szurkolói termékekből válogatna akár saját magának, vagy akár másnak ajándékba, annak érdemes felkeresnie a FansBRANDS.hu weboldalát. Itt pólók, kabátok, pulcsik, sapkák széles választéka mellett a csapat színeiben pompázó és logóval ellátott kiegészítők is megtalálhatók.

De nem csak a kínálat miatt érdemes felkeresni a weboldalt, hanem a folyamatos akciók és a törzsvásárlói kedvezmény miatt is. A fentieken túl a honlapon megvásárolhatók a jegyek a futamokra, sőt választhatók komplett csomagok is, ahol az utazás mellett a szállásról is gondoskodnak.