A délelőtt folyamán három új nemzetközi fellépő koncertjét is bejelentette a Budapest Park csapata, visszatér a főváros legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínére a többek közt a 'Lost On You' című slágert is jegyző LP, illetve a kortárs jazz egyik nagy alakja, Marcus Miller is. Rajtuk kívül első alkalommal lép majd fel a Rákóczi híd pesti hídfőjénél Nick Mason, a Pink Floyd alapítója és dobosa, aki a 2018-ban elindított, Nick Mason’s Saucerful Of Secrets nevű projektjét hozza el hozzánk.

Nick Mason a Pink Floyd egyetlen olyan tagja, aki az együttes valamennyi albumán szerepelt. A dobos 2018-ban alapította meg a Nick Mason’s Saucerful Of Secrets nevű zenekarát, akik a korai Pink Floyd szellemiségét idézik meg az Echoes elnevezésű turnén, melyben olyan neves társai lesznek, mint a Spandau Ballet énekese, Gary Kemp vagy éppen a basszusgitáros Guy Pratt, aki olyanokkal zenélt együtt, mint Madonna, Michael Jackson és Iggy Pop. A Pink Floyd kezdeti munkásságát bemutató szupergroup június 22-én a Parkban olyan dalokkal is készül, amiket élőben korábban sohasem hallhattunk a legendás zenekartól.

Az olasz és ír felmenőkkel is rendelkező amerikai énekesnő, LP 2018-ban, a Budapest Parkban adta első magyarországi koncertjét. A különleges orgánumával, egyedi hangulatú popdalaival és persze védjegyének számító ukulelés hangszerelésével sikeressé vált Laura Pergolizzit július 8-án ugyanitt láthatja a magyar közönség a tavalyi VOLT Fesztivált követően.

Marcus Millert sem kell már talán bemutatni a hazai közönségnek, nem csupán azért, mert egy olyan többszörös Grammy-díjas jazzlegendáról van szó, aki olyanokkal zenélt együtt, mint Herbie Hancock vagy Miles Davis. Ő sem első alkalommal érkezik Budapestre, sőt a Budapest Parkban is játszott már zenekarával, ahová alig bő egy évvel a tavalyi, Müpában tartott koncertje után tér most vissza július 15-én.

Címkék