Észrevetted már, hogy mostanában minden szürke nadrágos irodai mókus raftingolni jár Szlovéniába? Tudod, hogy miért? Mert az ülőmunka okozta vérnyomás-bezuhanást vagy -kiugrást egy adrenalinfröccsel lehet a leghatékonyabban kezelni!

Szlovénia – a rafting és canyoning paradicsom

Hogy mi a bevezetésből a tanulság? Az, hogy ha mókus vagy, ha nem, mindenkinek jól jön egy izgalmas sztori, szóval irány raftingolni Szlovéniába! Persze ehhez kell egy minimális állóképesség, de ha néha segítesz a kolléganődnek felhozni egy palack másfél literes ásványvizet az emeletre, és emellé beiktatsz heti egy futógépezést, akkor simán helyt fogsz állni a raftingban is.

A szervezést pedig megspórolhatod, ha a WanderWell csapatát választod, akik nemcsak profi túravezetőket biztosítanak, de arról is gondoskodnak, hogy a vizes élményeken túl az országot is megismerd, méghozzá úgy, ahogy csak a WanderWell tudja megismertetni veled!

Mire számíts?

A Bledi-tónál közös ebédre, a Vintgar-szurdok türkiz színű vizére és sziklafalaira, festői falvakra, igényes hostelekre, túrára a Krn-csúcs lábánál lévő tóhoz, tóparti piknikre, vadvízre, raftingra, canyoningolásra (majd meg tudod, mi a különbség), Socában fürdésre, sörözésre, jó beszélgetésekre, új emberekre, jófej túratársakra, a Júlia-Alpokra, az Isonzó partjára, a Kozjak-vízesésre, meredek kaptatókra, fűre, fára, virágra, sziklára, panorámára, elfáradásra, izgalmakra.

Hogyan fogsz utazni?

Telekocsival, mivel a nagy buszok bérlése drága, környezetszennyező, és egyszerre úgyis csak egy kocsinyi emberrel tudnál azon is ismerkedni, akkor miért ne mennél inkább kocsival?! A túratársak a jelentkezésnél jelzik, hogy ki az, aki vállalja a kocsiztatást (az vállalhatja, aki bátor, jól vezet és a kocsija műszaki állapota is kielégítő), és a többiek bepattannak mellé.

Ha mégsem lenne elegendő autó, akkor kisbusszal utazol, hiszen a WanderWell útjain nem kell aggódni, megoldanak mindent! Szlovéniával és a túrázással kapcsolatban jó tudni, hogy a hőmérséklet gyorsan változhat, ezért készülj többféle ruházattal, a túrabakancsodat pedig véletlenül se felejtsd otthon!

Ezután biztosan élményekkel telve, jóleső fáradtsággal fogsz hazatérni, majd pedig legalább egy évig meséled az itt szerzett emlékeket.

Persze előfordulhat, hogy a raftingot nem neked találták ki. Lehet, hogy sétálósabb túrára vágysz vagy épp ellenkezőleg, sokkal keményebbre. Esetleg még kalandosabbra? Irány a cég oldala, ahol számtalan fantasztikus túra közül választhatsz, de legyen bármelyik is a befutó, biztos, hogy elképesztő élmény lesz!