Tudta, hogy a mokaszin cipő az indián kultúráig visszavezethető? Igen, tőlük vette át a mai cipőgyártás, de kevés kényelmesebb lábbelit tudunk elképzelni, mint a mokaszin.

Honnan ered és mitől lesz mokaszin?

Érdekes módon az amerikai őslakosok kizárólag azért hordták a mokaszint, mert ez volt számukra az éppen kedvező választás. Bár alapvetően nem szorultak rá a viselésére, rájöttek, hogy sokkal praktikusabb, mint mezítláb mászkálni. Maga a mokaszin bőrből készült, az egyes részeket összevarrták az indián asszonyok, hogy kényelmesebben tudják viselni.

Ma a mokaszin egy meglehetősen kényelmes cipőt takar, ami a hétköznapokban is igazán trendi és nem töri a lábat. Ez a félcipő jellegű lábbeli szabadon hagyja a bokát, de ezzel szemben az eleje zárt, így nem igazán az a tipikus nyári szandál. Onnan is felismerhetjük, hogy nincs sem cipőfűző, sem pedig tépőzár rajta, hanem elegendő csak belebújni.

Éppen ezért nem mondhatjuk, hogy nem gyors és praktikus, mint az eredeti, sőt ezek a legjellemzőbb tulajdonságai. A kényelem és az elegáns külcsín már csak hab a tortán, így pedig a sikkesebb szegmenst képviselők is előszeretettel hordják.

Kötelező kelléke a hétköznapoknak

Azok a hölgyek, akik követik az aktuális trendeket, biztosan nem hiányolják a cipősszekrényükből ezt a kényelmes mászkálós cipőt. Akkor a legjobb választás, ha egész napos talpalás vár ránk, de a kényelem mellett az elegancia sem elhanyagolható.

A mokaszin legfontosabb tulajdonsága, hogy bár rengeteg variáció található belőle a kínálatban, mégis, az egész napos viselés kényelme az elsődleges szempont. Ez garantált, így minden más kapcsán pedig teret engedhetünk a szubjektív igényeknek. Arról nem is beszélve, hogy minden Rieker és Remonte mokaszin rendkívül tartós, így nem 1-2 évre vásárolunk cipőt magunknak.

A szín és minta tekintetében is igen változatos paletta vár ránk, hiszen minden nő más, így az igények is rendkívül változatosak. Ha inkább az elegánsabb, kifinomultabb stílus az, ami közel áll a szívünkhöz, akkor a fekete, fehér, bézs vagy épp a barna színű változatok azok, amik között garantáltan megtaláljuk az igazit.

Az is lehet, hogy inkább a bohóbb, színesebb cipőkre voksolunk. Ha így van, irány a színes és mintás szekció. A lényeg, hogy biztosan megtaláljuk a megfelelő darabot, ha tudjuk, hogy mi is az, amit szeretnénk.

Sarok tekintetében is igen széles a választék, így ne féljünk megkeresni az igényeinknek megfelelőt. Ha a magasabb sarok az ideális, a weben ugyanúgy megtaláljuk, mint az alacsonyabb sarkú vagy épp tradicionális darabokat. A lényeg, hogy mindenképp olyat vegyünk, ami tetszik, a kényelem pedig garantált. Ha még nem tudja, hogy hol várják a legszebb mokaszinek, akkor nézzen körül a komfortcipo.hu oldalon és megtalálja őket!